home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Az álmok valóra válnak
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.06.14.
LXXVIII. évf. 23. szám
Az álmok valóra válnak

A múlt év végén a Zentai Baba-mama Klub elnök asszonya egy nagyon kedves levélben kérdezett meg, segítenék-e nekik új termük megtervezésében. Éppen karácsony előtt álltunk, és nemes ügyről lévén szó, rövid gondolkodás után természetesen igent mondtam. Vázolták az elképzelésüket, és mivel a megszabott határidő különösen közel volt, az ünnepi, pihenési időszakot kihasználva megkezdődött a tervezési folyamat.


Tomić Edina felvételei és a szerző látványtervei

A helyiség két részből áll: az egyikben a családokat fogadják, pici gyerekekkel és nagyobbakkal egyaránt, ahol játékkal tudják eltölteni az időt, miközben a másik teremben folynak az előadások. Hogy miről is szólnak? Mindenféléről. Szoptatásról, nevelésről, szülésről és minden ehhez kapcsolódó témáról.

A felsorolt elképzelések között a vidám, barátságos gyermeksarok szerepelt az első helyen. Az volt a legfontosabb, hogy a gyerekek szeressenek ott lenni.

A gyermeksarokba több kisebb ülőalkalmatosságot és játéksarkot terveztünk, kisebb asztalokkal, székekkel, polcokkal, kanapéval. Babahinta, kicsi sátor és mindenféle kedves dolog kapott még ott helyet.

A rózsaszín és a babakék kombinációját álmodták meg a klub vezetői, ezáltal nagyon vidám hangulatú helyet alakítottunk ki. A puha fotelek, puffok, a drapéria, a színes székek mind-mind a gyerkőcök vidám játékát szolgálják.

A helyiségben lévő polcok azonban mit sem érnének mindenféle játék nélkül. Találunk ott társasjátékot, fejlesztőket, könyveket, főzősarkot, babát, kisautót stb. A falakon gyönyörű, anyukákat és/vagy pici gyermekeket ábrázoló fotók vannak, melyek tovább emelik a hangulatot. Szükség mutatkozott még egy aprócska konyhasarokra is, ahol némi kekszet, üdítőt, kávét tudnak készíteni, felszolgálni a jelenlévőknek.

A másik teremben az előadásokhoz szükséges terepet kellett megtervezni. Az ülőalkalmatosságok, a sötétszürke székek már adva voltak, ehhez kellett alkalmazkodni. A terem jó részét ez foglalja el. Kellett egy projektor, mely a szemközti falon elhelyezett vetítővászonra vetít. A vászon mellett szükség volt egy munkaasztalra — melyre a laptop és az egyéb eszközök pakolhatóak — és egy székre is. Körben néhány zárható szekrény és polc kapott helyet.

A két teremrész közé zárható csúszóajtót terveztünk, mely tompítja a hangot, hogy a gyermekek nyugodtan játszhassanak és az előadás is zavartalanul folyhasson. A csúszóajtó még megvalósításra vár.

A kisebb hiányosság ellenére a Zentai Baba-mama Klub máris elkezdheti, illetve folytathatja igazán fontos munkáját. Ezúton is sok sikert kívánok hozzá!

 

„Gyermekkorunk boldogsága
hit a mesék világában.
Természetes a varázslat,
rózsává, békává válhatsz.
Lehetsz óriás vagy törpe,
tündérekkel táncolsz körbe,
állatokkal beszélgethetsz,
gonosz sárkányt legyőzheted.”
                                (Tóth Sarolta)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..