home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az USA belgrádi nagykövete Szabadkán
Szakáll Laura
2022.10.19.
Az USA belgrádi nagykövete Szabadkán

Az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke. Christopher R. Hill kétnapos szabadkai látogatásra érkezett. A nagykövetet elsősorban országos, köztársasági témák érdekelték, de Szabadka és Palics idegenforgalmi fejlesztéséről is szó esett — nyilatkozta Pásztor Bálint a találkozó után.

— Arról beszélgettünk, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség a kormánykoalíció része lesz, és ez nem csak pártpolitikai szempontból érdekes. Elmondtam a nagykövet úrnak, hogy tíz évvel ezelőtt a szerb és a magyar nép közötti történelmi megbékéléshez volt erőnk nekünk is, és a másik oldalnak is. Hogy mi ezt meg tudtuk tenni, egyrészt azt bizonyítja, hogy nem a szerbekben és nem a magyarokban van a hiba, tehát más relációkban is ugyanilyen történelmi megbékélést lehetne elérni. Ez a történelmi megbékélés alapot is adott a jövőnek. Annak, hogy most a befektetésekről tudunk beszélgetni, az infrastruktúra fejlesztéséről és arról, hogyan tudjuk Szerbiát, illetve Szabadkát jobb hellyé tenni a szerbek és a magyarok számára is. Ezenkívül Szabadka kapcsán arról is szó esett, hogy Szabadkának, illetve Palicsnak Szerbia leglátogatottabb idegenforgalmi célpontjai közé kell tartozniuk. Ez azt tenné lehetővé, hogy itt még magasabb legyen az életszínvonal, valamint meg tudnánk menteni a számunkra nagyon fontos épületeket.

A városi képviselő-testület elnöke arra kérte az Egyesült Államok nagykövetét, ajánlja a potenciális amerikai befektetők figyelmébe Szabadkát és Palicsot.

— Nem csak a nagy befektetésekről van szó, nem csak a gyárakról. Természetesen azokat is szívesen fogadjuk, és van is már amerikai gyár Szabadkán, hanem akár kisbefektetőkről, akik megmentenének egy-egy épületet, nyitnának egy kávézót vagy éttermet, ami nekünk ugyancsak nagy öröm lenne — hangsúlyozta Pásztor Bálint.

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..