home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán
2023.09.26.
LXXVIII. évf. 38. szám
Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

Először indított székhelyen kívüli akkreditált alapképzést a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, melynek a helyszíne Szabadka. A közösségszervező BA szak levelező munkarendű képzésére 24 hallgató nyert felvételt. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált képzésen megszerzett alapszakos oklevelet Szerbiában is elismerik és honosítják.

A kar és a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány, valamint az alapítvány által működtetett Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően hirdették meg a felvételi lehetőséget a közösségszervező BA szak levelező munkarendű képzésére. A szakot a Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet Művelődéstudományi Tanszéke gondozza.

Fotók: VM4K Facebook-oldala

Ebben a tanévben 24 hallgató nyert felvételt, akik a kultúraközvetítés és a közösségszervezés iránt érdeklődnek, illetve már ezen a területen dolgoznak, s szeretnének ehhez diplomát kapni, vagy a meglévő diplomájuk mellé ezt a szakirányú végzettséget is megszerezni. Mindannyian óriási lehetőségnek tartják, hogy helyben vehetnek részt a képzésben, vélhetően ez is magyarázza a jelentkezők magas létszámát. A konzultációk helyszíne a VM4K jól felszerelt épülete.

Az elsőéves hallgatókat 2023. szeptember 23-án köszöntötte dr. Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja, aki formálisan is megnyitotta a képzést, kifejezve azt a reményét, hogy a következő években újabb évfolyamok is megkezdhetik majd a tanulmányaikat, s az érdeklődés és a lehetőség folyamatos lesz. Kiemelte azt is, hogy ez a levelező képzés – figyelembe véve a felnőtt hallgatók igényeit – részben online oktatás formájában valósul meg, s nem csak a kar tanárai, hanem a helyi szakemberek is erősítik a szakon tanító oktatói közösséget, amelyet Dr. T. Molnár Gizella szakfelelős, képzési felelős koordinál.

A képzés megvalósítását a Szülőföld Alap támogatja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..