home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Az Olvasóhoz
2022.01.26.
LXXVII. évf. 4. szám
Az Olvasóhoz

A hetes számnak általában különleges szerepe és jelentősége van az emberek számára. A Szentírásban gyakran a teljességre utal. Azután itt van a hét bő és a hét szűk esztendő fogalma, a szivárvány, mely hét színből áll, a dobókocka szemközti oldalai, melyek összeadva hetest adnak ki, valamint a cápáknak hét fogsoruk van.

A sok egyéb fogalom, hiedelem, természeti és tudományos jelenség vagy törvényszerűség mellett, mely tartalmazza a hetes számot, itt van a mi lapunk, a Hét Nap is. Az a hetilap, amely 2021 áprilisában ünnepelte meg a 75. születésnapját, és amelyet a megalakulása után hosszú évtizedekig 7 Napnak hívtak. Olyan sajtótermék ez, amely folyamatosan jelen van a vajdasági magyar emberek életében, követve az eseményeket, támogatva, tájékoztatva, szórakoztatva az olvasóit, mikor mire van a legnagyobb szükség. És közben maga is rengeteget változott, fejlődött, színesedett — a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt —, szépülésen, bővítésen, átalakuláson esett át. Mindezek eredményeként mára egy gazdag tartalommal bíró, nemzetileg elkötelezett magazinná vált. A heti megjelenés mellett a naponta frissülő internetes kiadása is megérdemli az érdeklődők figyelmét.

Viszont mint mindenhol, a Hét Nap szerkesztőségének az életében is vannak olyan fordulópontok és momentumok, amelyeket a felettünk álló és a tőlünk független erők, események határoznak meg, és mi sajnos semmit sem tehetünk ezek ellen, sőt, kénytelenek vagyunk alkalmazkodni az általuk diktált szabályokhoz. Nos, most egy ilyen fordulóponthoz érkeztünk.

A papír, valamint az egyéb energiaforrások világpiaci árának növekedése arra a népszerűtlen lépésre kényszerít bennünket, hogy a lap eladási árát a jelenlegi 50-ről 70 dinárra növeljük. Nem a mentegetőzés szándékával, de szeretnénk megjegyezni, hogy a Hét Nap eladási ára legutóbb 2005 júliusának elején, vagyis több mint másfél évtizede emelkedett (akkor 40-ről 50 dinárra).

Az új ár, vagyis a 70 dinár, 2022. február 2-ától érvényes. Ekkor módosulnak az előfizetési feltételek is. A részleteket a 2. oldalon lévő hirdetésünkben találják, de arra rámutatnánk, hogy aki az egyéves előfizetést választja, az hét lapszámot ingyen kap.  

Őszintén reméljük, hogy a fentiek ellenére hetilapunk igényes nyelvezete és minden generációhoz szóló tartalma, valamint tetszetősebb megjelenési formája — bizonyára észrevették, hogy az újság néhány hónapja jobb minőségű, fehérebb papíron kerül ki a nyomdából — a jövőben is elegendő lesz ahhoz, hogy a vajdasági magyar olvasóink kitartsanak a Hét Nap mellett, és továbbra is megvásárolják lapunkat.

Köszönjük az eddigi hűséget és bizalmat!

 

László Edit igazgató

Tóth Lívia főszerkesztő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..