home 2023. június 01., Tünde napja
Az Olvasóhoz
2022.01.26.
LXXVII. évf. 4. szám
Az Olvasóhoz

A hetes számnak általában különleges szerepe és jelentősége van az emberek számára. A Szentírásban gyakran a teljességre utal. Azután itt van a hét bő és a hét szűk esztendő fogalma, a szivárvány, mely hét színből áll, a dobókocka szemközti oldalai, melyek összeadva hetest adnak ki, valamint a cápáknak hét fogsoruk van.

A sok egyéb fogalom, hiedelem, természeti és tudományos jelenség vagy törvényszerűség mellett, mely tartalmazza a hetes számot, itt van a mi lapunk, a Hét Nap is. Az a hetilap, amely 2021 áprilisában ünnepelte meg a 75. születésnapját, és amelyet a megalakulása után hosszú évtizedekig 7 Napnak hívtak. Olyan sajtótermék ez, amely folyamatosan jelen van a vajdasági magyar emberek életében, követve az eseményeket, támogatva, tájékoztatva, szórakoztatva az olvasóit, mikor mire van a legnagyobb szükség. És közben maga is rengeteget változott, fejlődött, színesedett — a szó valódi és átvitt értelmében egyaránt —, szépülésen, bővítésen, átalakuláson esett át. Mindezek eredményeként mára egy gazdag tartalommal bíró, nemzetileg elkötelezett magazinná vált. A heti megjelenés mellett a naponta frissülő internetes kiadása is megérdemli az érdeklődők figyelmét.

Viszont mint mindenhol, a Hét Nap szerkesztőségének az életében is vannak olyan fordulópontok és momentumok, amelyeket a felettünk álló és a tőlünk független erők, események határoznak meg, és mi sajnos semmit sem tehetünk ezek ellen, sőt, kénytelenek vagyunk alkalmazkodni az általuk diktált szabályokhoz. Nos, most egy ilyen fordulóponthoz érkeztünk.

A papír, valamint az egyéb energiaforrások világpiaci árának növekedése arra a népszerűtlen lépésre kényszerít bennünket, hogy a lap eladási árát a jelenlegi 50-ről 70 dinárra növeljük. Nem a mentegetőzés szándékával, de szeretnénk megjegyezni, hogy a Hét Nap eladási ára legutóbb 2005 júliusának elején, vagyis több mint másfél évtizede emelkedett (akkor 40-ről 50 dinárra).

Az új ár, vagyis a 70 dinár, 2022. február 2-ától érvényes. Ekkor módosulnak az előfizetési feltételek is. A részleteket a 2. oldalon lévő hirdetésünkben találják, de arra rámutatnánk, hogy aki az egyéves előfizetést választja, az hét lapszámot ingyen kap.  

Őszintén reméljük, hogy a fentiek ellenére hetilapunk igényes nyelvezete és minden generációhoz szóló tartalma, valamint tetszetősebb megjelenési formája — bizonyára észrevették, hogy az újság néhány hónapja jobb minőségű, fehérebb papíron kerül ki a nyomdából — a jövőben is elegendő lesz ahhoz, hogy a vajdasági magyar olvasóink kitartsanak a Hét Nap mellett, és továbbra is megvásárolják lapunkat.

Köszönjük az eddigi hűséget és bizalmat!

 

László Edit igazgató

Tóth Lívia főszerkesztő

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..