home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az MTVA köszönti az idén 85 éves Sára Sándort
MTVA
2018.11.27.
LXXIII. évf. 47. szám
Az MTVA köszönti az idén 85 éves Sára Sándort

​​​​​​​Filmjeivel köszönti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az idén 85 éves Sára Sándort, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjas operatőrt, rendezőt, a Balázs Béla Stúdió és a Duna Televízió alapító tagját.

A számtalan díjjal kitüntetett művészt 1993-ban Csoóri Sándor kérte fel az akkor induló Duna Televízió vezetésére, amelynek hét éven keresztül volt az elnöke. Filmjei bejárták a nagyvilágot, számos hazai-és nemzetközi fesztiválon ismerték el alkotásait díjakkal.

A főként dokumentumfilmjeiről és egyedi képi világáról ismert Sára Sándor meghatározó alkotásait nézhetik meg az érdeklődők 2018. november 28. és 2018. december 20. között a Duna Televízió, Duna World, valamint az M5 csatorna műsorán.

A művész születésnapján, november 28-án az M5 kulturális csatorna 21.55 perctől adja a Feldobott kő című magyar filmdrámát, majd közvetlenül utána kezdődik a Krónika – A 2. Magyar Hadsereg a Donnál című fekete-fehér dokumentumfilm-sorozat egyik epizódja. Sára Sándor filmjében megszólalnak egykori tisztek, köztük magas rangú vezérkari tisztek a legfelsőbb hadvezetésből, minisztériumból és a frontról is, valamint közkatonák és munkaszolgálatosok is.

Másnap, november 29-én ugyancsak a Duna Televízión az 1965-ös Tízezer nap című játékfilmet 23.55-ös kezdettel nézhetik meg, amely a szegény ember sorsát járja körül. Egy nappal később, november 30-án ugyanitt láthatják a Lefegyverzett ellenséges erők első részét, a második részt pedig december 7-én.

Decemberben a 80 huszár, A mérkőzés, a Holnap lesz fácán látható a Duna Televízión, a Duna World műsorkínálatában pedig december első hétvégéjétől vasárnaponként az Amrita Sher-Gil, Sára Sándor háromrészes, lírai hangulatú, Amrita Sher-Gil indiai és magyar származású festőművészről szóló dokumentumfilmje szerepel.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..