home 2024. április 28., Valéria napja
Online előfizetés
Az MNT Tájékoztatási Bizottsága jóváhagyta a médiastratégia tervezetét
Kartali Róbert
2023.10.26.
LXXVIII. évf. 43. szám
Az MNT Tájékoztatási Bizottsága jóváhagyta a médiastratégia tervezetét

A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága szerdán vitatta meg a médiastratégia tervezetére beküldött módosítási javaslatokat és észrevételeket. Az elfogadott módosításokkal kiegészített médiastratégia tervezetét az illetékes bizottság jóváhagyta, és elfogadásra küldte az MNT következő ülésére.

Összesen 12 módosítási javaslat és észrevétel érkezett írásban a Magyar Nemzeti Tanács 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiatervezetére. Mint ismeretes, a dokumentum kapcsán az érdekeltek három helyszínen, Szabadkán, Nagybecskereken és Újvidéken fejthették ki véleményüket a stratégia kapcsán, a módosítási javaslatokat és észrevételeket pedig október 2-a és 16-a között online fogadta az MNT hivatala.

A nyilvános vita mindhárom helyszínén a tervezettel kapcsolatos észrevételek mellett számos értékelés, helyzetelemzés és panasz is elhangzott.

A szerkesztőségek képviselői rávilágítottak a negatívumokra, de arra is volt lehetőségük, hogy megosszák egymással a sikereiket. Mindhárom helyszínen hozzávetőlegesen 40-50 résztvevő jelent meg, a felszólalásokat tekintve pedig egy-egy helyszínen a legkevesebb 12, a legtöbb pedig 17 volt — derült ki a tájékoztatási bizottság ülésén.

A megfogalmazott észrevételeket a bizottság mind megvizsgálta, mindegyiket külön megvitatta, az elfogadott részeket pedig beépítette a dokumentum tervezetébe. A módosítási észrevételeiket írásban beküldő javaslattevők pedig minden esetben választ kapnak az MNT Tájékoztatási Bizottságától, hogy miként lett elbírálva a beküldött javaslat. A Magyar Nemzeti Tanács 2024 és 2029 közötti időszakra vonatkozó tájékoztatási és médiafejlesztési stratégiatervezetét végül az illetékes bizottság jóváhagyta, és elfogadásra küldte a dokumentumot az MNT következő ülésére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..