Az MM közleménye a hazugságpolitika és a kirekesztés ellen
2021.10.25.
LXXVI. évf. 42. szám
Az MM közleménye a hazugságpolitika és a kirekesztés ellen

Egyik legnagyobb közös nemzeti ünnepünket is beárnyékolták a VMSZ hazugságai. Néhány óra leforgása alatt cselekedett saját kijelentései ellen a párt vezére: egyfelől a közösség egészének együttes ünnepéről szónokol ’56 kapcsán, másfelől pedig semmibe veszi a vajdasági magyarság egyik legfontosabb civil szervezetének jelenlétét a koszorúzáson, csakis azért, mert ez a szervezet bírálja és számon kéri a párt magyarellenes, hányaveti, erőszakos politikáját.

A Magyar Mozgalom a VMSZ meghívásának eleget téve napokkal az ünnepség előtt bejelentette koszorúzási szándékát a VMSZ titkárságán, akik elfogadták és visszaigazolták a részvételt. Ellenben október 23-án, szombaton a vajdasági magyar közösség palicsi 1956-os emlékhelyénél semmibe vették a mozgalom elnökének jelenlétét, nem fogadták kegyeletadását és nem tájékoztatták jelenlevőket arról, hogy a Magyar Mozgalom képviselői is részt vesznek a megemlékezésen. Pásztor István újfent bizonyította, hogy csak azt tartja a magyar közösség tagjának, aki a munkahelye és családjának jóléte érdekében befogja a száját, nem teszi szóvá az elbaltázott politikai döntéseket és ahelyett, hogy a hősökre emlékezne, a politikusok lábai előtt hajbókol szabadságharcunk, forradalmunk ünnepén. Ha valaki egyet mond, de máshogyan cselekszik, az nem méltó a közösség bizalmára. Pásztor István ezt a bizalmat pedig többszörösen is eljátszotta. Mi az őszinte és megbízható érdekképviseletért küzdünk, ez az akarat kapcsol össze és kovácsol minket eggyé itt, a Délvidéken, Vajdaságban.

A Magyar Mozgalom a legerélyesebben elutasítja ezt a kirekesztő politikát. Ezentúl is ott leszünk minden jeles nemzeti eseményen és azért harcolunk, hogy ez a magyarságot megosztó politika és művelői a történelem szemétdombján végezzék.

Magyar Mozgalom

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..