home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Az Il Volo képviseli Olaszországot az Eurovíziós Dalfesztiválon
MTI
2015.02.21.
LXX. évf. 7. szám

A San Remó-i dalfesztivál idei győztese, az Il Volo (A Repülés) elnevezésű operapop trió és a Grande Amore című szám képviseli Olaszországot a májusi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon – erősítette meg csütörtökön az olasz közszolgálati televízió, a RAI.

Az Il Volo múlt szombaton győzött a rangos itáliai zenei versenyen, amelynek nyertese hagyományosan az ország képviselője az Eurovíziós Dalfesztiválon – írta az eurovíziós hírekre szakosodott escbubble.com.

Bár az Il Volo nem volt a zsűri kedvence, a közönség támogatása hozta meg a győzelmet a vokálcsapatnak, amely a szavazatok 39,05 százalékával nyerte meg a San Remó-i dalfesztivált.

Az Il Volo 2010 óta létezik, két tenor, a 21 éves Piero Barone és a 20 éves Ignazio Boschetto, valamint a bariton, szintén 20 éves Gianluca Ginoble szerepel benne. A formációt a cím nélküli debütalbumért 2011-ben két kategóriában is jelölték a Latin Grammy-díjra.

Olaszország eddig kétszer nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált: először 1964-ban Gigliola Cinquetti, majd 1990-ban Toto Cutugno – ma mindketten az olasz könnyűzene ikonjai.

Idén éppen negyedszázada nem termett babér Itáliának az eurovíziós eseményen, a legutóbbi előkelő szereplés 2011-ben Düsseldorfban Raphael Gualazzi 2. helye volt. Tavaly Emma és a La mia cittá című dal mindössze a 21. lett.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 19-e és 23-a között rendezik Bécsben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..