home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az Emberi Jogi Központ állásfoglalása az illegális bevándorlással kapcsolatban
2016.09.27.
LXXI. évf. 39. szám
Az Emberi Jogi Központ állásfoglalása az illegális bevándorlással kapcsolatban

A szenttamási székhelyű Emberi Jogi Központ is aggodalommal tekint az illegális bevándorlással kapcsolatban kialakult helyzetre, de még nagyobb aggodalommal tölt el bennünket az a felelőtlen magatartás, amely a nyugat-európai közéleti szereplőket jellemzi.

Akármilyen szándék is vezérelje őket, hozzáállásuk veszélyezteti az európai emberek biztonságát, káoszt és zűrzavart eredményez. Emberi szolidaritásról beszélnek, miközben a több száz ártatlan európai halála, akiknek a kialakult helyzet miatt kellett meghalniuk, nem érinti meg a lelkiismeretüket. Felforgatók, akik esetében nem lenne szabad beérni pusztán a politikai felelősség megállapításával. Itt többről van szó.

Azok a szereplők, akik a magyarországi népszavazás kapcsán szembe mennek a józanul gondolkodó többség álláspontjával, 2004-ben még mi ellenünk, határon túli magyarok ellen kampányoltak, velünk riogatták a magyarországi nyugdíjasokat és idős embereket (leginkább őket célozták meg álnok és hazug kampányukkal). Arról beszélnek, hogy a kormány kampánya gyűlöletet szít, elfelejtik, hogy különbséget téve magyar és magyar között, ők 2004-ben a magyar embereket fordították egymás ellen, gyűlöletet szítva közöttük. Akkor ellenünk kampányoltak, arra hivatkozva, hogy a külhoni állampolgárság megadása után az áttelepülő határon túli magyarok romba döntik Magyarországot, ellenben most, 2016-ban, azért kampányolnak, hogy illegális bevándorlókkal árasszák el az Európai Uniót, ezen belül Magyarországot. Áttételesen, de ismét belerúgnak a határon túli magyar emberekbe.

2016 szeptemberében még mindig azt szajkózzák, hogy Magyarországnak igazából csak 1-2 ezer embert kellene befogadnia. Egyszerűen nem akarnak tudomást venni arról, hogy Európa óriási kihívás előtt áll, amit valahogyan kezelni kell, hiszen ha nem születik egy átfogó megoldás, amely gátat szab az illegális bevándorlásnak, nagyon rövid időn belül kezelhetetlenné válhat a helyzet. Biztosan vannak közöttük olyanok, akik naivan jóhiszeműek és nem látják át a helyzet súlyosságát, de a legtöbbjükről nem föltételezhető, hogy ennyire buta lenne, valamiért mégis ezt erőltetik. (Amikor folyamatosan atrocitások érték a délvidéki magyar közösséget, és tényleg kilátástalannak tűnt a helyzet, azt hittük, a budapesti emberi jogi szervezetek majd különös figyelemmel kezelik a délvidéki helyzetet, de csalódnunk kellett. Egyáltalán nem így történt. Nyilván már akkor is, és mindig is, külföldi központok befolyása alatt működtek, amivel nekünk szembesülnünk kellett.)

A mi olvasatunkban, azon túl, hogy a kötelező betelepítési kvótákról tartott népszavazás elősegítheti, hogy Magyarország (szuverenitását megőrizve ebben a kérdésben) önállóan dönthesse el, hogy kikkel akar együtt élni, az általunk már korábban megfogalmazott mozgalmak létrejöttében, illetve megerősödésében is meghatározó szerepet játszhat, erőt és lendületet adva a józanul gondolkodó többség számára Európában. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy az október 2-ra kiírt népszavazáson szavazzon NEM-mel! Talán épp a sikeres népszavazás lesz az a fordulópont, amely után elsöprik végre azokat a retrográd erőket, amelyek – figyelmen kívül hagyva a valóságot – egy pusztító, szélsőséges szemléletmódot erőltetnek, amely önsorsrontó, és romlásba dönti Európa népeit.

Andróczky Csaba
Emberi Jogi Központ

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..