home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Az Egyesült Királyság parlamenti küldöttsége a Tartományi Képviselőházban
2023.07.11.
LXXVIII. évf. 27. szám
Az Egyesült Királyság parlamenti küldöttsége a Tartományi Képviselőházban

Az Egyesült Királyság parlamenti képviselőinek küldöttségét fogadta ma Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, Damir Zobenica, Aleksandra Maletić és Nemanja Zavišić alelnökök társaságában. A delegációt Jackie Doyle-Price vezette.

A találkozón kiemelték Vajdaság sajátosságait, különös hangsúllyal a multinacionalitásra és a többnyelvűségre.

Az, hogy Vajdaságban több mint 20 különböző nemzeti közösség él, nem csak egy statisztikai adat, hanem annak a bizonyítéka, hogy ezek a nemzetek harmonikusan élnek együtt, és kölcsönösen tisztelik egymás nyelvi, kulturális és más különbözőségeit – emelte ki Pásztor István, aki hozzátette, büszkék vagyunk arra, hogy hat hivatalos nyelv van használatban a tartomány területén.

Az Egyesült Királyság küldöttsége érdeklődött Vajdaság Autonóm Tartomány Szerbián belüli hatásköreiről, valamint az egészségügy, az oktatás, a közlekedés és egyéb köz- és kommunális tevékenységeinek működésével és finanszírozásával kapcsolatos kérdéseket is feltettek. Kiemelték, továbbra is a két ország közötti kapcsolatok erősítésén, javításán dolgoznak majd.

Forrás: Közlemény, Pannon RTV

Fotó: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..