home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Az 550 éves település ünnepe
2012.06.13.
LXVII. évf. 24. szám

Ötnapos rendezvénysorozattal ünnepelte meg fennállásának 550. évfordulóját Csantavér. Csütörtökön a helybeli Hunyadi János Általános Iskola végzőseinek ballagásával vette kezdetét a falunap. Pénteken előbb a csantavéri kézimunkaklub kiállítását nyitották meg a Bartók Béla ME...

Ötnapos rendezvénysorozattal ünnepelte meg fennállásának 550. évfordulóját Csantavér. Csütörtökön a helybeli Hunyadi János Általános Iskola végzőseinek ballagásával vette kezdetét a falunap. Pénteken előbb a csantavéri kézimunkaklub kiállítását nyitották meg a Bartók Béla ME termében, majd az Ébredés együttes koncertje következett a templom előtti téren. Szombaton a sporté volt a főszerep: reggel gyalogtúra, délelőtt a Spartacus ZV és a Csantavér pionírjainak bajnoki labdarúgó-mérkőzése szerepelt műsoron, délben kezdődött az amatőr labdarúgó-, kosárlabda-, röplabda- és tenisztorna, este pedig zumba-bemutatót láthatott a közönség. A délután folyamán a környék főzni szerető polgárai a főzőverseny keretében mutatták meg, mit tudnak, de az elmúlt időszak pálinkatermését is megkóstolhatták a látogatók. Este bábszínház és nosztalgia-buli zárta a napot. A vasárnap horgászversennyel indult, majd az ünnepi szentmise után a falu központjában levő téren kezdetét vette az ünnepi műsor. Elsőként Murényi Tibor, a helyi közösség közgyűlésének elnöke köszöntötte a jelenlevőket, többek között a magyarországi Mezőberény, Dunaújváros és Csengele képviselőit, majd Szedlár Rudolf helytörténész történelmi beszámolót tartott a falu múltjáról. Az ünnepi műsorban a zentai Flamenco Táncklub mazsorettcsoportjai, Bakos Árpád csantavéri énekes, zenész, zeneszerző, a szegedi Kovács Kalic Károly és Farkas Liliána latin táncosok, a Hunyadi János Általános Iskola Csipetkék néptánccsoportja és szavalói, az Aprajafalva Játszóház tánccsoportja és a Bartók Béla ME aktivistái léptek fel. Délután lóversenyre látogathattak a csantavériek és vendégeik, az esti népünnepély keretében pedig Dér Henrietta és Pataki Attila szórakoztatta a közönséget. A mai nap fiákeres felvonulással kezdődött, majd a falunap záróakkordjaként a helybeli Páduai Szent Antal-templomban a csantavéri származású, jelenleg Kúlán szolgáló ft. Juhász György esperesplébános, a Musica Viva kamarakórus közreműködésével celebrált szentmisét. A felvételek a falunapi ünnepségen készültek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..