home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az 50 éves Paulinum 48. generációja érettségizett
(—)
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám
Az 50 éves Paulinum 48. generációja érettségizett

A Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium (Kollégium) az elmúlt tanév folyamán több rendezvénnyel és ünnepséggel emlékezett meg az intézmény 50 éves fennállásáról. Ezekről a rendezvényekről rendszeresen értesülhettek a kedves olvasók a médián keresztül.

A Paulinum olyan egyedülálló katolikus iskola és intézmény az egész országban, amelyben nemcsak az oktatáson van a hangsúly, hanem a nevelésen is, ami a mai időkben rendkívüli jelentőségű. Jellegéből kifolyólag és mert kis létszámú tagozatokkal működik, a diákokkal többet lehet foglalkozni, és mindazt pótolni, amire az általános iskolában nem jutott idő.
A Paulinum a múltban nagyos sok kihívásnak volt kitéve az egykori kommunista rendszer miatt, de a legnehezebb időkben is megállta a helyét, és jól képzett egyházi és világi személyeket készített fel az életre. Az 50 éves intézményben, a 48. generáció érettségizett az idén. Tizenegy tanuló tette le a záróvizsgát és mindnyájan különféle főiskolákra és egyetemekre iratkoztak be. Az eredményhirdetés, mint minden középiskolában, június második felében volt, amikor az ünnepi műsor keretében az iskola igazgatója, msgr. Miocs József ismertette a 48. generáció érettségizőinek tanulmányi előmenetelét. A műsor keretében elhangzott a Ballag már a vén diák... és a Gaudeamus igitur, majd az osztályfőnök és a diákok beszédei következtek. E jeles ünnepségen részt vettek a tanári kar tagjai, a nevelők, szülők, rokonok és más vendégek, s társalgással és agapéval fejeződött be a családias hangulatú rendezvény.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..