home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Az 5 határon át vetélkedő díjkiosztója Zentán
Pannon RTV
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
Az 5 határon át vetélkedő díjkiosztója Zentán

Eredményhirdetést tartottak az 5 határon át vetélkedő kapcsán a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában. A három nyertes és az egy különdíjas értékes nyereményekben részesült.

A verseny lebonyolítására egy online felületen került sor. A gyerekek 4 vajdasági és egy különdíjas fordulóban vetélkedtek.

Az első helyen a magyarkanizsai Harmat Csongor végzett, második a zentai Recskó Dorka, a harmadik pedig a szabadkai Dudás Zsófia lett. Különdíjas fordulóban Dudás Árpád jeleskedett.


Fotó: Pannon RTV / Ürményi Frigyes 

A vetélkedő témáját a mondák, legendák adták. A fordulók során főleg kreatív feladatok voltak, de akadtak olyanok is, amelynél a tudásukat mérték fel.

A járványhelyzet miatt kicsit nehezebb volt megszólítani a gyerekeket, azonban nagy segítségére voltak a szervezőknek a tanárok, a mentorok és a szülők.

A Kárpát-medencei online honismereti vetélkedőre 2020. október 5-e és 2021 márciusa között került sor. A program a Nemzeti összetartozás éve programon belül a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..