home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Avril üt, Joel Corry nem tud leállni, Zaz pedig összefogott a Rammstein frontemberével?!
Zvekán Péter
2021.12.10.
LXXVI. évf. 48. szám
Avril üt, Joel Corry nem tud leállni, Zaz pedig összefogott a Rammstein frontemberével?!

Avril Lavigne: Bite Me —  Joel Corry: I Wish (feat. Mabel) — Zaz: Le jardin des larmes (feat. Till Lindemann)

Avril Lavigne: Bite Me

A többszörös platinalemezes énekesnő, Avril Lavigne 2019 óta nem jelentetett meg semmit, most viszont egy új helyzet állt elő, mivel Travis Barker, a Blink-182-ból ismert világhírű dobos kiadójához szerződött. Egyébként ők ketten tizenöt évvel ezelőtt már dolgoztak együtt, akkor a nagy sikerű The Best Damn Thing című albumon. A nem mellékesen nyolcszoros Grammy-jelölt Avril nagyon izgatott volt, hogy végre új számmal lepheti meg rajongóit: „Ez egy himnusz arról, hogy tudod, mennyit érsz, mit érdemelsz meg, és nem utolsósorban arról, hogy ne adjunk második esélyt olyanoknak, akik nem érdemelnek meg bennünket” — nyilatkozta a dal kapcsán. A Bite Me egy olyan retró feelingű szerzemény lett, amely egyenesen a 2000-es évekbe repít vissza bennünket, és azt bizonyítja, hogy a húzós gitárriffekkel és a fülbemászó vokállal megspékelt csajos zúzás még ma is megállja a helyét.

 

Joel Corry: I Wish (feat. Mabel)

A többszörös BRIT Awards-jelölt DJ-producer, Joel Corry egyszerűen nem tud leállni, hiszen folyamatosan jelennek meg a jobbnál jobb dalai. Sokakhoz hasonlóan rá is jellemző, hogy többnyire olyan szerzeményekkel jelentkezik, amelyekhez meghív egy-egy vendégénekest. Ezúttal Mabelre esett a választása, hogy közös munkájukból megszülessen az I Wish. Az újdonság igazi Joel Corry-s feel-good dal lett, melyhez tökéletesen illik a svéd és brit gyökerű Mabel teljesen egyedi, rögtön felismerhető hangja. Amikor pedig azt írtam, hogy Joel nem tud leállni, szerintem nem túloztam, hiszen a tavalyi nyár egyik legnagyobb slágerét is neki köszönhetjük, ez volt a Head & Heart. Aztán a szupersztár DJ-vel, Jax Jonesszal kollaborált az OUT OUT-on, melyben rajtuk kívül hallható még Charli XCX és Saweetie is. Szóval másfél éven belül három gigasláger. Nem rossz…

 

Zaz: Le jardin des larmes (feat. Till Lindemann)

Az egykori utcazenész, mára már többszörös platinalemezes, francia énekesnő gondolt egy nagyot, és felkérte a Rammstein frontemberét, hogy dolgozzanak együtt a legújabb dalán. Till Lindemann igent mondott, közös munkájuk gyümölcse pedig a Le jardin des larmes címet kapta. Egyébként a szerzemény az énekesnő október végén megjelent vadonatúj albumán, az Isa címűn kapott helyet további tizenkét szám mellett. Zaz saját elmondása szerint hihetetlen élmény volt együtt dolgozni Till Lindemann-nal. „Nagyon büszke és meghatott vagyok ettől a különleges találkozástól, tele van költészettel” — mesélte Zaz. A történet ugyanis az, hogy a szöveget a német énekes-költő, Till szerezte, és végül lefordították franciára. A nagy kérdés viszont: e két, elsőre egymással összeférhetetlen stílust képviselő előadó közös munkájából mi sülhet ki? Nos, nekem az jut eszembe, hogy wow!, mi?, hogy? Valamint egy olyan legendás dal, mint a Where the Wild Roses Grow. Ezt egyszerűen meg kell hallgatni!

Képek: avrillavigne.com, media.resources.festicket.com, northseajazz.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..