home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Autózás a hidegben? Erre figyeljünk!
Kartali Róbert
2022.01.09.
LXXVII. évf. 1. szám
Autózás a hidegben? Erre figyeljünk!

A téli, hideg hónapok néha még a gyakorlott sofőröknek is problémát okozhatnak. Ilyenkor ajánlott külön odafigyelni a jármű műszaki állapotára, egy jól karbantartott autó ugyanis a megbízhatóságával hálálja meg a törődést. A téli vezetésre való tudatos felkészülés viszont nagymértékben hozzájárul a közlekedésbiztonság javulásához. A téma szakértőitől gyűjtöttünk össze néhány olyan tanácsot, amellyel biztonságosabbá tehető a téli autóhasználat.

Egy megbízható, folyamatosan útra kész autó nélkül nincs téli közlekedés sem. Az autónkat ezért fel kell készíteni a télre, érdemes még a hideg beállta előtt ellenőrizni a hűtő-, a fék- és az ablakmosó folyadékot — összegezte a legfontosabb tennivalókat Urbán Róbert autószerelő, a szabadkai Pit Stop Service tulajdonosa.

— Ajánlatos lemérni a hűtőfolyadék fagyállóságát, hogy kibírja-e a -30 fokot. Ha kibírja, attól még nem biztos, hogy minden rendben, mert ajánlatos lenne kétévente lecserélni. A fagyálló minden bizonnyal a harmadik évében is bírná a hideget, de ahogy beletöltik a rendszerbe, kémiai reakcióba lép a levegővel, és belülről lassan leépíti a motort. Ezért történik az, hogy egy idő után kilyukadnak a csövek, de előbb-utóbb a blokk is szét tud tőle rohadni. A fékfolyadék is nagyon fontos. Mindegyik autó szervizkönyvében fel van tüntetve, hogy kétévente azt is cserélni kell, mert egy idő után a páralecsapódás miatt elvizesedik. Ezért nyáron gázállapotúvá válhat, télen pedig befagyhat a fékcső, és mindkét esetben leáll a fékrendszer. Télen a mínuszokat tűrő ablakmosó folyadékot kell használni, ellenkező esetben a rendszert szétnyomja a fagy.


Urbán Róbert

Az akkumulátorral az emberek ritkán szoktak foglalkozni, csak akkor, amikor már jelentkeznek az első bajok. Pedig minden tél előtt fel kellene tölteni — ajánlotta a szakember.

— A legtöbben a városban vezetnek, de itt az akkumulátorok nem tudnak teljesen feltöltődni. Ha nagyon jó a generátor, akkor csak annyit tud hozzárakni az akkumulátorhoz, amennyit elfogyaszt az autó, de télen sokkal több energiát igényel. Ezért van az, hogy az akkumulátorok lassan-lassan kiürülnek. Azt szoktam javasolni, amit magam is elvégzek minden ősszel. Kiveszem, 24 órát töltöm, és visszarakom, így az élettartamát is meghosszabbítom. Nem javaslom, hogy kemény hidegek esetén ki-be szereljék, és éjszakára melegbe vigyék. Ez az akkumulátornak sem tesz jót, másrészt nem jó huzamosabb ideig áram nélkül tartani a mai autók rendszerét. A korszerű töltők nem fogják túltölteni, lekapcsolnak, ha kell. Ez különösen igaz a start-stop rendszeres akkumulátorokra. Érdemes vigyázni rájuk, mert jóval drágábbak a hagyományosnál. Nagyon jó, ha az ember tudja garázsolni az autóját, de egy szélvédett, fedett beálló is sokat tud segíteni. A motor melegítését indulás előtt pedig nem kell túlzásba vinni. Ne induljunk rögtön, adjunk a motornak két-három percet, pontosabban az olajnak, hogy jól megkenje a motort. Annyi idő bőven elég, amíg letakarítjuk az üvegeket, levakargatjuk a jeget vagy a havat az ablakokról.

A műszaki vizsgán továbbra sem kötelező, hogy működjön az ABS-, ESP-rendszer. Viszont a hiánya különösen télen mutatkozhat meg, hozzájárul ugyanis ahhoz, hogy biztonságosabban, gyorsabban meg tudjunk állni, vagy egy kanyar bevételénél nagyon sokszor számít az, hogy működik-e az ESP, vagy sem — mutatott rá Urbán Róbert.

A téli időszak a törvény szerint november 1-jétől április 1-jéig tart, és ilyenkor kötelező a téli gumiabroncs használata — mutatott rá Erdődi Csongor mesterfokozatú közlekedésmérnök, akinek a szakterülete a közlekedésbiztonság, a balesetelemzés és a szakvéleményezés. A Kompas autóiskola elméleti előadója emellett arra is rávilágított, hogy a téli közlekedés során muszáj, hogy tudatosuljon az emberekben, másak ilyenkor a feltételek.

— A gumiabroncsoknál nem feltétlenül a bordázat mélységére kell gondolni, vannak olyan esetek, amikor az emberek meggyőzik saját magukat, hogy vadonatúj nyári gumiabroncsuk van, melynek bordázata megfelelő, és télen is jó lesz. Nagyot tévednek, mert a kémiai összetételre is oda kell figyelni, a téli gumiabroncsok más összetevőkből készülnek, hogy a hideg időben ne veszítsék el az rugalmasságukat. A nyáriak 7 Celsius-fok alatt már alulteljesítenek, elveszítik az elasztikusságukat, ezáltal csökken a súrlódási együttható értéke, kisebb lesz a tapadásuk, ha pedig nincs tapadás, nincs fékezés sem. A sofőrnek minden pillanatban figyelnie kell arra, hogy megfelelő legyen a tapadás a gumiabroncs és a futófelület, az útburkolat között. Ez azonban a téli időszakban egy nyári gumiabronccsal lehetetlen. Viszont a téli gumiabroncsok mínusz 10 fokig is megőrzik a rugalmasságukat. Télen több nedvességet kell elvezetnie a gumiabroncsnak, ezért is van meghatározva, hogy 4 milliméternél nem lehet kisebb a bordázat mélysége. Ha a bordázat nem elég mély, megtelik folyadékkal, hóval vagy valamilyen más szennyeződéssel, például sárral, és csökken a súrlódási együttható. Jelenleg télen engedélyezett a négy évszakos gumiabroncsok használata, érdemes viszont odafigyelni, hogy ez 2024-től megváltozik. A gyakorlatban ez abból fog állni, hogy az M + S jelzésű gumiabroncsnak vége lesz, és mivel a szavatossági ideje négy-öt év, így már most sem érdemes ilyen típust vásárolni.


Erdődi Csongor

Vannak kutatások, melyek rávilágítottak arra, hogy a közlekedési balesetek a téli időszakban 80%-ban elkerülhetőek lettek volna, ha a gépjárművezetők csak egyetlenegy másodperccel előbb reagálnak — mutatott rá a szakértő.

— Télen nagyobb követési és oldaltávolságot kell tartani, mert ilyenkor a megálláshoz szükséges táv is meghosszabbodik. Ha 50-nel közlekedünk, akkor a megálláshoz szükséges táv annak a fele plusz-mínusz 10 százalék. Normális útviszonyok között tehát 27-28 méter. Késői reakció vagy nem megfelelő gumiabroncs esetén a megálláshoz szükséges táv meghosszabbodik, akár 35-36 méterre is. Ez rengeteg. Nem szabad sietni, és tudatosan kell közlekedni, mert ha van idő reagálni, akkor van idő fékezni, ha pedig van elég idő és hely fékezni, akkor meg lehet állni, s így elkerülhető a baleset. Télen nincs hirtelen indulás, fékezés, irányváltás, mert minden ilyen gyors mozdulatnál megcsúszhat vagy leblokkolhat a kerék, és ennek hatására, ismét a súrlódás hiányában, bekövetkezhet a siklás.

Kötelező téli felszerelés a hólánc a két húzókerékre, összkerékmeghajtás esetén pedig négy hólánc. A törvény, más haszonjárművekkel ellentétben, a személygépkocsik esetében nem tette kötelezővé a lapátot — mutatott rá a közlekedésmérnök.

— Télen egy hosszabb út esetén ajánlott betenni egy lapátot a csomagtartóba, ha befér. A haszonjárművek esetében kötelező egy kisebb zsák homok is, mert segíthet, amikor a jégen vagy a hóban a kerék elkezd kaparni. Ezenkívül amit nem ír elő semmiféle szabályzat, de ajánlatos betenni az autóba egy hosszabb téli út előtt, az a pokróc, az elegendő mennyiségű folyadék és táplálék, az elemlámpa és a gyertya. Ha történne velünk valami, ezek nagyon hasznosak lehetnek, amíg a segítségre várunk. Hosszabb út esetén célszerű kényelmes öltözékben vezetni, vessük le magunkról a téli, vastag ruházatot, a kabátot, sapkát, kesztyűt. Kabátban — amellett, hogy rámelegszik a sofőrre — nem lehet megfelelően forogni, szétnézni, és nagy bakancsban sem lehet finoman adagolni a gázt, illetve óvatosan fékezni. A vezetésnek mindig primáris tevékenységnek kell lennie, ez pedig a gyakorlott gépjárművezetőkre is vonatkozik, akik néha már rutinfeladatként tekintenek rá — nyomatékosított Erdődi Csongor. Mint mondta, tekintettel kell lenni a többi közlekedőre is, és tisztában lenni minden döntés következményével vagy annak lehetséges végkimenetelével.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..