home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Autósok és kerékpárosok áldása a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, Szentkúton
2023.05.23.
LXXVIII. évf. 20. szám
Autósok és kerékpárosok áldása a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, Szentkúton

Gyönyörű idővel ajándékozott meg minket a Jóisten, 2023. május 21-én este, az autósok és kerékpárosok áldásán, a Szabadka melleti Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, Szentkúton.

Már a rózsafűzér imádság előtt érkeztek autósok, kerékpárosok. Mire megkezdődött a szentmise, szinte betelt a parkolásra fenntartott hely a szentély mellett így a kegyhely működtetői, azaz „Mária, az Egyház Anyja” plébánia pasztorális tanácsának tagjai, már magára a kegyhely területére irányították az autósokat.


Fotók: Kovács Attila / Szabadkai Egyházmegye

A szentmisét ft. Gutasi Ákos, horgosi plébános vezette, a kegyhely rektora, ft. Šipek Željko koncelebrálásával. Szentbeszédében a szónok rövid és különösen mély gondolatokkal buzdította a jelenlévő, rendkívül nagy számú hívőközösséget arra, hogy a közlekedésben se felejtsük el a Krisztusi tanítást. Mindannyiunkat hazavár valaki és azt is, akivel a közlekedésben talán agresszívan viselkedünk. Vigyünk magunkkal több alázatot, amikor volánhoz ülünk! Legyünk szeretetteljesebbek, türelmesebbek! Akár kerékpárral, akár autóval vagy nagyobb gépjárművel közlekedünk, legyünk keresztények, a szó teljes értelmében.

A szentmisét követően az atyák először a kerékpárosokat majd az autósokat áldották meg,  a ministránsok pedig vízálló matricát ajándékoztak minden jármű-tulajdonosnak, amelyen a kegyhely logója és a következő szöveg áll: „Könnyező Szűzanyánk, vigyázz ránk!”

Rendkívül megható volt számunkra, akik szívvel-lélekkel szerveztük ezt az eseményt, hogy nemcsak katolikus hívek érkeztek Szentkútra. Városunk színes arculatát tükrözte ez, valamint azt, hogy a kegyhely pravoszláv kápolnájának hívei is, örömmel vettek részt, a katolikus szertartáson.

Őszinte és mély hálával gondolunk elhunyt Slavko püspök atyára, kinek ötlete nemcsak valóra vált, miszerint a Segítő Szűz Mária ünnepe idején, legyen járműáldás Szentkúton, hanem folytatjuk is azt, rendületlen lelkesedéssel.

 

Illés Hajnalka / Szabadkai Egyházmegye Sajtóirodája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..