home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Ausztrália 4.
MTVA
2020.03.16.
LXXV. évf. 11. szám
Ausztrália 4.

Victoria — Melbourne környékén fejezi be Ausztrália felfedezését a Hazajáró csapata!

A Hazajáró csapata ausztráliai körutazását a Tasman-tenger partján, Victoria államban zárja, ahol először felkapaszkodnak a szigetország legmagasabb csúcsára, a Mount Kosciuszko-ra, majd betérnek  Melbourne-be is. Victoria állam fővárosa az 1800-as évektől – az aranyláz nyomán – olyan ütemben gyarapodott népességében és gazdaságában, hogy röpke két évszázad alatt behozta európai társait. Igaz, itt nem találunk évezredes kultúrkincseket, ellenben természeti környezete egyedülálló. Elég csak megemlíteni a Great Ocean Road-ot és az onnan megfigyelhető tanúkövek karéját, a Tizenkét Apostolt. Persze a Hazajáró csapata elsősorban nem ezekért jött, hanem hogy kezet rázzon és eszmét cseréljen e távoli földrészre szakadt honfitársainkkal. 


Adás: M5 – március 21. (szombat) 17:55
Ismétlés:  Duna World – március 22. (vasárnap) 19:25


Szalai Attila rajza

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..