home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Asztalosok képzése
(-kzs-)
2013.06.26.
LXVIII. évf. 26. szám
Asztalosok képzése

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal zentai kirendeltsége öt csökkent munkaképességű személy számára szervezett továbbképzést. A tanfolyamot befejező munkanélküliek segédasztalosi végzettségről szóló oklevelet kaptak. Maga a képzés 300 órás volt, februártól júniusig tartott.

A zentaiak a čačaki Akademija ügynökséggel együttműködésben szervezték meg az elméleti oktatást. A gyakorlati tudnivalókat a tornyosi Platán asztalosműhely szakemberei igyekeztek átadni a tanoncoknak. 
Huszár Zsolt, a gyakorlatot vezető műhely tulajdonosa a sikeres vizsga után elmondta, meg volt elégedve a részvevők hozzáállásával. Az ajtók, ablakok, bútorok készítésének minden fázisát megismerhették a tanoncok, sőt tevőlegesen is részt vehettek a munkafolyamatokban — mindenki a saját lehetőségeihez mérten.
A képzésen öten indultak, de csak hárman fejezték be a tanfolyamot, mert ketten időközben munkahelyet találtak.
Nagyon fontos a fogyatékkal élő és csökkent munkaképességű emberek át-, illetve továbbképzési programja, mert ezáltal sikeresebben pályázhatnak a munkaerőpiacon, s életminőségük javulására számíthatnak — hallottuk Dragana Marčetától, a zentai munkaközvetítő igazgatójától.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..