home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Aszfaltozás Hajdújáráson
Tóth Tibor
2024.03.22.
LXXIX.. évf. 12. szám
Aszfaltozás Hajdújáráson

Aszfaltburkolat került a hajdújárási Iskola utca fennmaradt, 184 méter hosszú szakaszára. Ma délelőtt Kern Imre, Szabadka alpolgármestere, Góli Csilla, a Városi Tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, Ercsi Hargita, a Városi Tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja, Bognár Pásztor Hajnalka, a városi tanács mezőgazdasággal megbízott tagja és Magosi Zsuzsanna, az alpolgármesteri kabinet kapcsolattartója a faluba látogattak, és Sövény Rudolffal, a városi képviselő-testület hajdújárási tanácsnokával és a helyi közösség tanácsának néhány tagjával rövid sétát tettek a vadonatúj aszfaltburkolaton.

Kern Imre, Szabadka alpolgármestere elmondta, hogy majdnem négy évvel ezelőtt, amikor a jelenlegi városvezetőség mandátuma elkezdődött, akkor a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői három fő célt fogalmaztak meg. Ezek pedig Szabadka város magjának megőrzése, Palics további fejlesztése, melyen nemcsak az épületek felújítását értették, hanem művelődési rendezvények és különféle programok szervezését is annak érdekében, hogy Palics visszakapja régi fényét, a harmadik pont pedig a kültéri települések fejlesztése volt.

— A helyiek kérésére elkészült az Iskola utca aszfaltozása. A beruházás értéke 5,6 millió dinár. Az utcában és a környéken élő polgároknak ez nagyon fontos útszakasz, hiszen elkerülőútként is használható. Ez a szakasz folytatása az előttünk látható útszakasznak, mely már régen ki lett aszfaltozva. Az idén tizenhét helyi közösségben történnek útjavítási és aszfaltozási munkákalatok, ebből több mint tíz utca a külterületi helyi közösségekben, illetve településeken található. A külterületeken nagyobb lemaradások tapasztalhatóak, ezért azokra a helyi közösségekre valamelyest nagyobb hangsúlyt kell helyezni. Természetesen fontos a város központja is, ahol megújult a katedrális körüli, a József Attila, illetve a Nikola Kujundžić utca. Próbáljuk tartani az arányt a városban és a kültéri helyi közösségben végzett munkálatok terén, és talán ezzel is kicsivel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy továbbra is itthon maradjunk — mondta Kern Imre.

Sövény Rudolf, a városi képviselő-testület hajdújárási tanácsnoka elmondta, annak köszönhetően, hogy az elmúlt négy évben a VMSZ a szabadkai városi hatalom része, Hajdújáráson a harmadik utca kapott aszfaltburkolatot.

 

— 2023 végén elkészült a Vasút utca aszfaltozására vonatkozó műszakiterv-dokumentáció, tehát a jövőre vonatkozóan is vannak aszfaltozással kapcsolatos terveink. Az Iskola utca nemrég aszfaltozott része nagy jelentőséggel bír a közlekedésbiztonság szempontjából, mivel a főutcán zajló nagy forgalom ennek az utcának köszönhetően elkerülhetővé válik. Reményeim szerint az elkövetkező időszakban a Majkin salaš útja is járhatóbbá válik, de igyekszünk a Felső-Hajdújáráson lévő többi utcát is karbantartani, rendezni. Azon dolgozunk, hogy minél több utca járhatóvá váljon — mondta Sövény Rudolf.

A nyilatkozatok után a küldöttség sétát tett az új aszfaltburkolaton.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..