home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Ars Sacra Fesztivál, 2017, Kelebia
2017.09.15.
LXXII. évf. 37. szám
Ars Sacra Fesztivál, 2017, Kelebia

Az idén, 2017-ben Vajdaságban Kelebián (Alsó-Kelebia) kerül először megrendezésre az Ars Sacra Fesztivál.

A Magyar Állam támogatásával megépült Márton Áron Közösségi Ház nagyterme és a kelebiai, idén nyolcvan éves Divisio Apostolorum templom ad helyet a magas művészi színvonalú, szakrális művészeteket felsorakoztató programsorozatnak, mely a zsidó-keresztény kultúrában rejlő értékeket mutatja fel a művészetek segítségével. A szakralitást profán környezetben, a hagyományt új köntösben, a kortárs alkotásokat régi helyszíneken is bemutatva. Minden szépre, jóra fogékony embert ahhoz segítve, hogy lelkét felemelve közelebb kerüljön az igazsághoz, a valódi értékekhez.

Magyarországon és a határon túl azonos időben rendezett lélekemelő programokkal elősegítve a nemzet spirituális egységét, és a megbékélést, az Istenhez fordulást.

Az Ars Sacra Alapítvány az Európai Örökségnapok szervezőivel együttműködve szervezi a Nyitott Templomok Napját, mely eseménysorozat épített örökségünk bemutatásával, a helyszínek újra felfedezésével mutatja fel közös kultúránkban rejlő remény jeleit.

Az idén szeptember 16-a és 24-e között a vajdaságiak Kelebián kapcsolódhatnak be ebbe a programsorozatba. Kiállítások, könyvbemutató, hangversenyek és filmbemutatók segítségével szeretnénk hozzájárulni ehhez a kimeríthetetlen kincshez, aminek mi is örökösei, képviselői és részesei vagyunk.


Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..