home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Arcok üveg mögött
k. o.
2010.04.28.
LXV. évf. 17. szám
Arcok üveg mögött

A díjazottak - Fényképezte: Szabó AttilaA Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében április 10-én Bácsfeketehegyen tartották meg az Arcok üveg mögött elnevezésű vetélkedőt, melyen a résztvevők jeles költőink műfordításaiból ,,csemegézhettek'. A rendezvény célja az volt, hogy a v...

A díjazottak - Fényképezte: Szabó Attila

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében április 10-én Bácsfeketehegyen tartották meg az Arcok üveg mögött elnevezésű vetélkedőt, melyen a résztvevők jeles költőink műfordításaiból ,,csemegézhettek'. A rendezvény célja az volt, hogy a vers- és irodalombarátok figyelmét felhívja azokra a világirodalmi alkotásokra, amelyek az utóbbi években méltánytalanul háttérbe szorulnak a különféle szavalóversenyeken.
Az (egyelőre) rendhagyónak is nevezhető vetélkedőre 14 versmondó jelentkezett - a helybélieken kívül megjelentek kishegyesi, muzslyai, topolyai, temerini és szabadkai fiatalok is. A megméretés gyermek-, ifjúsági és felnőtt kategóriában zajlott a háromtagú bírálóbizottság (Kalmár Zsuzsanna színésznő, Vukosavljev Ivan színész, Krekity Olga, a VMVE alapító elnöke) előtt.
Díjazottak:
Gyermek korosztály: 1. Lukács Anna (Muzslya), 2. Bede Noémi (Bácsfeketehegy), 3. Bede Anett (Bácsfeketehegy)
Ifjúsági korosztály: 1. Szarka Ákos (Bácsfeketehegy), 2. Leist Brigitta (Szabadka), 3. Kancsár Larissza (Kishegyes)
Felnőtt kategória (két egyenrangú 2. díj): Kasza Zsanett (Bácsfeketehegy) és Kapornyai Lívia (Szabadka)
A díjazottak oklevelet és a TIMP Kiadó könyvcsomagját kapták ajándékul. Minden fellépő emléklapot és Szép Szó újságot vihetett haza.
A rendezvény keretében Megvillanó színek címmel sor került Ciger Mónika és Varga Zsuzsanna szabadkai fotósok fényképkiállítására, melyet Hajvert Ákos, a VMVE elnöke nyitott meg.
Ebéd után zajlott le a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének tisztújító közgyűlése. Először Hajvert Ákos elnök beszámolt a 2006-tól tartó munka eredményéről, majd Farkas Hajnalka titkárnő tájékoztatta a jelenlévőket az egyesület pénzügyi helyzetéről. Ezután megvitatták az időszerű problémákat (pénzhiány, tagtoborzás, más civil szervezetekkel való együttműködés és kapcsolatteremtés stb.). Választáskor a résztvevők egyöntetű és nyílt szavazással újra bizalmat szavaztak az eddigi elnökségnek. A VMVE elnöke tehát továbbra is Hajvert Ákos. Alelnökök: Szatmári Melitta és Csernik Adrien. Titkárnő: Farkas Hajnalka. Elnökségi tagok: Barta Júlia, Bordás Katalin, Csanak Andrea, Csőke Csilla, Domány Zoltán, Leist Brigitta és Szarka Ákos.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..