home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Aranycitera — huszonegyedszer
Martinek Imre
2016.05.15.
LXXI. évf. 19. szám
Aranycitera — huszonegyedszer

Létrehívásának esztendejétől (1995) számítva immár huszonegyedszer tartották meg Szenttamáson az Aranycitera elnevezésű népzenei rendezvényt, a vajdasági általános iskolások citerásainak vetélkedőjét.

Mottó: „Tudj akarni, merjél merni, felrepülni, útra kelni!”

A május 14-ei rendezvényen, melynek ezúttal is a dél-bácskai kisváros Jovan Jovanović Zmaj nevet viselő általános iskolája biztosított befogadó helyszínt, négy település — Csóka, Muzslya, Temerin és Torontálvásárhely — hat citeraformációja mutatkozott be. A szakzsűrizés feladatát Borsi Ferenc népzeneoktató, Szabó Gabriella, az Újvidéki Rádió műsorszerkesztője és Brasnyó Antal népzenész vállalták fel. A fényképes helyszíni összefoglalónkhoz szervesen kapcsolódó írást a Hét Nap május 25-ei számában olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre







































Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..