home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Aprópénz helyett mágneses kártya
Rencsényi Elvira
2012.10.10.
LXVII. évf. 41. szám

November 1-jétől használhatók az új elektronikus kártyák az autóbuszokban

A szabadkai Subotica-trans Utasforgalmi Közvállalat az év végéig teljes egészében áttér az új elektronikus jegyrendszerre. Ennek lényege az, hogy az utasok előre megvásárolt — névre szóló (pl. diákjegy, nyugdíjasjegy) vagy feltölthető, nem névre szóló — mágneses kártyákkal utazhatnak az autóbuszokon, ezzel megkönnyítve az utasforgalom figyelemmel kísérését, lehetővé téve a túlterhelt járatok tehermentesítését illetve gazdaságosabbá tételét.
Az autóbuszokba már beszerelték a kártyaleolvasó készülékeket, amelyek elé kell helyezni a mágneses kártyát beszálláskor, majd ugyanígy tenni leszálláskor is. Ezzel nemcsak hogy felgyorsul a ki- és beszállás folyamata, hanem a közvállalat szakemberei követni tudják az utazók számát is.
Természetesen az autóbuszban is vehet menetjegyet az, aki nem igényelt elektronikus kártyát: az év végéig 60, 2013. január 1-jétől kezdve pedig már 80 dinárért. Az előre igényelt mágneses kártyával 55 dinárért válhatunk jegyet az autóbuszban.
Az új rendszerről bővebben lapunk következő heti számában olvashatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..