home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Amire februárban érdemes odafigyelni
Zvekán Péter
2017.02.13.
LXXII. évf. 6. szám
Amire februárban érdemes odafigyelni

Zorán — Rapülők

ZORÁN
2017. február 18., 20 óra

Háromévnyi szünet után Zorán ismét a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik, az előadó iránti érdeklődés ugyanis az elmúlt évek alatt sem lankadt. Ez valahol természetes is, hiszen Zorán nem mindennapi színvonalat képvisel. Nekem is volt alkalmam élőben hallgatni őt, és az élmény leírhatatlan, egyszerűen át kell élni. Zorán töretlen népszerűségét az is bizonyítja, hogy a 2016 márciusában a Budapest Kongresszusi Központban megtartott koncertjére szinte pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Ezen felbuzdulva Zorán úgy döntött, hogy az említett műsorból sok mindent átemel a februári Aréna-programjába is, persze jönnek majd új vendégek, és az ígéretek szerint izgalmas zenei meglepetésekben sem lesz hiány. A minden joggal elvárt ismert dalok mellett felcsendül néhány a ritkábban játszottak közül is, szóval nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a koncert is izgalmasan fűszerezett zenei élmény lesz.

Az est címében szereplő unplugged kifejezés pedig azt jelzi, hogy a dalok többnyire akusztikus hangszerelésben fognak felcsendülni, és állítólag alkalmanként egy vonósnégyes is erősíti majd a hangzást. Az Arénában a tér méretei miatt is elég nehéz intim hangulatot teremteni, bár Zoránnak ez sosem okozott gondot, koncertjeit mindig a bensőségesség jellemezte, mely a befogadó tér méretétől függetlenül képes magával ragadni és elvarázsolni. Biztosak lehetünk abban, hogy a koncerten ismét ilyen mélyre hatoló és lélekemelő élményben lesz részünk.

RAPÜLŐK: ÁJ LÁV JÚ!
2017. február 24-e és 25-e, 20 óra

A Rapülők megalapítása jó ötlet volt, hiszen abban az időben Magyarországon kívül már szinte mindenhol hódított a hiphop. Geszti Péter olyan jól megragadta az alkalmat, hogy a csapat azóta legendás lett. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint a félmillió eladott lemez, a megannyi őrületes koncert és a szakmai elismerések hosszú sora. Külön kell hangsúlyozni, hogy a srácok a csúcson hagyták abba, ami igen ritkának számít. Olyan érzésünk van, hogy rengeteg lemezt, illetve slágert adtak ki, pedig a valóságban összesen két albumot jelentettek meg. 1992-ben látott napvilágot a Rapülők, 1993-ban pedig a Rapeta. Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2006-ban is kiadtak egy korongot, a Riszájklingot, de ez csupán az újrahangszerelt régi szerzeményeiket tartalmazza.

Igény viszont manapság is van a Rapülők zenéjére. 2017. február 24-én és 25-én az Áj láv jú című koncerttel a csapat szinte biztosan megtölti a Papp László Budapest Sportarénát. Nyilván azért, hogy visszahozza a kilencvenes évek felhőtlen jókedvét, és megkérdezze: Mi kéne, ha volna? Miután egy piti vument a túr dö flancról elvisznek a party zónába, majd a szemébe mondják, hogy te vagy itt a némber one, a lány már tudja, hogy a következő kérés annyi lesz csak: ringasd el magad! MC Gesztenye szívzuhogás közben halkan a füledbe súgja majd, hogy áj láv jú, de amikor egy átmeneti csók után lapátra tesz, tudod, hogy a háttérben hiába zúg a Volga, lesz még rosszabb, ezért befizetsz egy holiday-re, mert hiába a helyi terminátor, a jelszó továbbra is az, hogy nem adom fel!


(forrás: www.budapestarena.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..