home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Amíg élek, remélek!
(Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda)
2014.04.02.
LXIX. évf. 14. szám
Amíg élek, remélek!

Nemrégiben nagy volt a sürgés-forgás a törökbecsei Szent Klára-templom udvarában és a plébánián. A szervező csapat Mellár József atya és Micsik Béla vezetésével az utolsó simításokat végezte a Háló-találkozóra érkezők fogadására. A számos helybeli részvevőn kívül Délvidék több helységéből is érkeztek érdeklődők a rendezvényre.

Brückner Ákos Előd magyarországi vendégelőadó, a székesfehérvári ciszterci Nagyboldogasszony-plébánia plébánosa fordulatos, fiatalos lendülettel teli bevezető előadással örvendeztette meg a jelenlévőket. Értekezésének címe és egyúttal a találkozó mottója az Amíg élek, remélek! volt. A remény tevékeny várakozás a jóra, az Úr Jézussal való találkozás kitartó kívánása, amely élni akarásunkat táplálja. A remény ellenlábasa a félelem, de akiben nagy a szeretet, abban nincs félelem. Az előadás utáni kiscsoportos beszélgetéseken mindenki megosztotta társaival a reménnyel kapcsolatos élettapasztalatait. Amíg néhányan a közeli Tisza-partra indultak, hogy lesétálják a finom, kiadós ebédet, addig mások az íjásztehetségüket próbálgatták a plébániaudvaron, a becsei fiatalok pedig népdalcsokorral, versmondással, nagyböjti énekekkel és zeneszámokkal lepték meg az egybegyűlteket.

Hogy még jobban ráhangolódjanak a szentmisére, szentségimádásra került sor. Mellár József plébános úr három paptestvérével együtt mutatta be a találkozó záró szentmiséjét. Az élményekben gazdag nap után a hazaindulók az új találkozás reményében búcsúztak el egymástól.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..