home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Alkotótábor a Domus Pacis Lelkigyakorlatos Házban
2022.07.21.
LXXVII. évf. 29. szám
Alkotótábor a Domus Pacis Lelkigyakorlatos Házban

A teremtett világ szépségeire szeretnék felhívni a figyelmet azok a művészek, akik ezen a héten Horgoson, a Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Házban alkotnak. A festőtábor támogatója az újvidéki ferences rendház.

Az ötödik alkalommal megtartott rendezvény mottóját egy evangéliumi részlet adta, mely arról szól, hogy az embereknek nézniük kellene az ég madarait és figyelniük a mezők liliomait, vagyis a jelenlévők a körülöttük lévő növények és állatok védelmére igyekeznek felhívni a figyelmet.

Butterer Kiss Márta, az esemény koordinátora elmondta, a téma kapcsán felmerülő gondolatait minden jelenlévő a maga módján, az általa választott technikával mutatja be. A készülő kiállítás közönségének azt kellene észrevennie, hogy milyen csodálatosak Isten teremtményei, és ökológiai szempontból mennyire rossz helyzetben van jelenleg a világ.   

A táborban készült alkotásokat július 30-án, a Domus Pacis Lelkigyakorlatos Ház fennállásának 25. évfordulója alkalmából szervezett püspöki szentmise után tekinthetik meg az érdeklődők.


Fotók: Pannon RTV

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..