home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Alkotótábor Topolyán
(T.L.)
2023.07.14.
LXXVIII. évf. 28. szám
Alkotótábor Topolyán

Alkotni jó, játszani öröm elnevezéssel alkotótábort tartottak Topolyán, Simon Julianna és Fekete Edit vezetésével. A gyermekeknek szóló rendezvényt a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat, valamint a Mega Mozaik Civil Szervezet rendezte. A nyári tábornak az idén 30 résztvevője volt oktatókkal együtt, a foglalkozások pedig elsősorban a kézügyesség fejlesztéséről és a hagyományőrzésről szóltak.

Simon Julianna, a foglalkozások vezetője kiemelte, hogy másfél évtizede szerveznek hasonló táborokat, illetve foglalkoznak a gyerekekkel. Az idén a kézműves-foglalkozások mellett különféle játékok is voltak, melyek a legkisebb, négyéves korosztálytól a nagyobb gyerekekig szóltak. A foglalkozásokon pedig kortól függetlenül mindenki részt vehetett. Volt agyagozás, nemezelés, batikolás vagy éppen gyöngyfűzés. De az újrahasznosítás is főszerepet kapott, különféle anyagokból dísztárgyak készültek, melyeket haza is vihettek a készítők, és megmutathatták családtagjaiknak.

Fényképezte: Fekete Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..