home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Aleksandar Vulin: Szerbia nem engedi meg egyetlen fegyveres csempészbanda létezését sem
Tancsik Richárd
2022.07.14.
LXXVII. évf. 28. szám
Aleksandar Vulin: Szerbia nem engedi meg egyetlen fegyveres csempészbanda létezését sem

Aleksandar Vulin belügyminiszter a mai nap kora délelőtt részt vett Szabadkán a migránsok által elkövetett bűncselekmények és vétségek visszaszorítását célzó akción, melyet az ő parancsára július 4-én megalakult operatív akciócsoport hajtott végre.

Az operatív csoport, melynek tagjai a szerbiai rendőrség különleges egységei, a hattárrendészet, a csendőrség, a speciális terrorelhárítási egység, a BIA, valamint Belgrád, Zombor, Szabadka és Nagykikinda rendőrkapitányságának egységei voltak, az akció során több, a migránsok által elkövetett és a közvéleményben aggodalmat keltő bűncselekményre derített fényt.    

Aleksandar Vulin belügyminiszter rámutatott, hogy Szerbia egy szervezett és humánus ország, melynek a törvényeit tisztelni kell, továbbá kijelentette, egyetlen csempészbanda sem fogja megúszni, hogy felderítsék és felszámolják, a tagjait pedig a törvénnyel összhangban megbüntessék.

Szerbiában senki sem hordhat illegális fegyvert, és nem folytathat emberkereskedelmet. Szerbia nem engedheti meg, hogy területén bűnözők tevékenykedjenek. Szerbia nem a migránsok parkolója, és nem tolerálhatja, hogy az életünket bármilyen módon veszélyeztessék azok a bűnözők, akik az emberek nyomorával kereskednek.

A belgrádi, valamint a nagykikindai, a szabadkai és a zombori rendőrkapitányság területén 85 illegális migráns ellen intézkedtek a műveleti csoport tagjai, közülük 6-ot letartóztattak, 2 személy ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeztek különféle bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A rendőrök 3 automata gépfegyvert, 1 puskát, 4 pisztolyt, 12 darab különböző kést, machetét, szablyát és boxert, valamint 182 darab különböző kaliberű lőszert foglaltak le.

Emellett kis mennyiségű, a pszichoaktív anyagok listáján szereplő marihuánát és tablettát, 12 mobiltelefont, 3 hamisított személyi igazolványt és 3 hamis útlevelet koboztak el a műveleti csoport tagjai.

Forrás és fotók: A Szerbiai Belügyminisztérium közleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..