home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Aláírták a mezőgazdasági pályázatokat Topolyán
Talpai Lóránt
2022.11.22.
LXXVII. évf. 46. szám
Aláírták a mezőgazdasági pályázatokat Topolyán

602 pályázó írta alá a mezőgazdasági szerződéseket Topolya községben. A szerződéskötést a községi képviselő-testület termében tartották meg.

Szatmári Adrián, Topolya község elnöke a mezőgazdasági pályázat kapcsán elmondta, hogy a nyertes pályázók több mint 12 millió dinárra pályázhattak, és bízik abban, hogy az év végéig mindenkinek folyósítani tudják az elnyert összeget. Kiemelte azt is, hogy a mezőgazdaság az egyik legfontosabb ágazat a községben, ezért fontos, hogy vissza nem térítendő eszközökkel támogassák a termelőket. Az idén a mezőgazdasági termelők hat szempont alapján pályázhattak: megtermékenyítés, a biztosítási költségek támogatása, a mezőgazdasági költségek kamattámogatása, illetve a méhészek számára előirányzott támogatások kapcsán. Továbbá az állatorvosi költségek támogatásának (a szarvasmarha-, valamint a sertéstenyésztők esetében), valamint a piaci standok bérleti díjának a megtérítése céljából.  

Emellett a község elnöke arról is szót ejtett, hogy az önkormányzat 2 millió dináros szerződést kötött a mezőgazdasági szakszolgálattal a termőföld felülvizsgálásának, avagy analízisének céljából. Azok a termelők, akik szeretnék földjüket vizsgálat alá vetni, nyugodtan fordulhatnak a továbbiakban a szakszolgálathoz.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..