home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Aki hazudik, az...?
(re)
2006.09.27.
LXI. évf. 39. szám
Aki hazudik, az...?

Talán nincs is olyan magyarérzelmű ember a nagyvilágban, akinek a figyelme most ne az anyaországi történések felé fordulna. Hiszen elkezdődött valami, ami akár a kormány megdöntéséhez is vezethet. Emberek vonultak fel nemcsak Budapesten, hanem más nagy- és kisváros, település utcáin és tere...

Talán nincs is olyan magyarérzelmű ember a nagyvilágban, akinek a figyelme most ne az anyaországi történések felé fordulna. Hiszen elkezdődött valami, ami akár a kormány megdöntéséhez is vezethet. Emberek vonultak fel nemcsak Budapesten, hanem más nagy- és kisváros, település utcáin és terein, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök menesztését követeljék. Emberek, akiknek a mindig elegáns, mindig kimért, mondandójában megfontolt ,,balett-táncos és ,,példás családapa hazudott kampánya során csak azért, hogy pártja megnyerje a választásokat, és ő foglalhasson helyet a miniszterelnöki székben.
A választópolgárok egy része - mely rá szavazott, és ellenünk, határon túli magyarok ellen - most nagyot csalódott Gyurcsányban. Ehhez kellett egy kis segítség: annak a bizonyos hangfelvételnek a nyilvánosságra hozása, amelyen a miniszterelnök elismeri, hogy pártja hazug ígéretekkel áltatta a népet. Ez volt az a pillanat, amely kirobbantotta a felbolydulást Budapesten.
A megmozdulás csendes tüntetésnek indult, de egy szélsőséges csoport révén erőszakba, vandalizmusba torkollt. A tüntetők autókat gyújtottak fel az MTV épülete előtt, majd magát a televízió épületét is megrongálták. A másik csoport a Parlament előtt, a Kossuth téren tüntet már napok óta. Itt a demonstráció aránylag csendben zajlik, de egyre nő a feszültség. Most már szinte egész Magyarország egy emberként követeli Gyurcsány Ferenc távozását. Hiába, mondhatnánk, az Isten se nem siet, se nem felejt. Még mi sem felejtettük el a kettős állampolgárságra való jogosultságunk elvetését a Gyurcsány-pártiak részéről. Talán éppen emiatt érzünk most kis elégtételt az anyaországi események láttán...
ÚJHELYI Attila szabadkai egyetemista:
- Aki hazudik, az lop is. Ez sajnos érvényes a hétköznapi emberekre, hát még a politikusokra! Erre a legfrissebb példa a jelenlegi magyarországi kormányválság. Mert úgy érzem, a Gyurcsány-kormány most válságban van. Igaza volt Orbán Viktornak, amikor a jelenlegi miniszterelnököt beteges hazudozónak nevezte. Természetesen elítélem a vandalizmust, amelyre a budapesti Szabadság téren sor került. Semmiféle bűncselekményre, szándékos rongálásra, testi sértésre nem mentség az emberek csalódottsága. Szerintem a békés tüntetés lehetne a megoldás, illetve az október 1-jei választás. Ez utóbbin kell minél nagyobb számban megjelenni és szavazni a jobboldalra. Itt az ideje a kormányváltásnak, csak az a baj, hogy még mindig nagyon sokan vannak azok, akik továbbra is a hazudozó Gyurcsánynak hisznek.
VAJDA Annamária temerini vegyésztechnikus:
- ...az lop is. Csak ha nem gyilkol! Mert vannak olyanok, akiknek lételemük a hazudozás, és nem riadnak vissza a legkegyetlenebb bűntények elkövetésétől sem. Magyarország miniszterelnöke elismerte, hogy hazudott, mégpedig azért hazudott, hogy hatalmon maradhasson. Ha erre képes volt, ki tudja, mi mindenre lehet még képes! Kizsákmányolja a polgárokat, ígér nekik fűt-fát, miközben mélyen belemarkol az ország pénztárába. Nem hiába sorolják Magyarország ötven leggazdagabb embere közé. Az ájtatos tekintet mögött egy mindenre elszánt, közönséges bűnöző lakozik. Erre most jöttek rá azok, akik őrá voksoltak, és ezáltal segítettek neki Orbán Viktort kilökni a miniszterelnöki székből. Most láthatják, kinek szavaztak bizalmat. Igaz, szinte minden politikus csal, lop és hazudik is időnként, de a műveltebbek ezt sokkal diszkrétebben teszik. Így legalább a választópolgároknak nem tűnik fel, hogy átverték őket. A Gyurcsány-kormánynak lejárt az ideje, mégpedig előbb, mint a mandátuma. Ezt magának a miniszterelnöknek is be kell ismernie. Hibázott, amikor erre a tisztségre jelöltette magát, hiszen a napnál is világosabb, hogy nem neki való feladat ez. Csúnyán becsapta és véleményem szerint a hatalomra jutása óta igencsak meg is lopta az országot. Erre remélhetőleg fény derül majd, ha kivizsgálás indul ellene és közeli munkatársai ellen.
FARKAS László óbecsei nyugdíjas:
- Aki hazudik, az erkölcstelen ember. Az ilyen ember pedig mindenre képes, hogy hatalomra kerüljön. Erre jelen pillanatban a legjobb példa Gyurcsány Ferenc. Hazudott, szidta a szülőhazáját, és mindezt be is ismerte. Kénytelen volt, hiszen minden szavát megörökítette az a bizonyos hangfelvétel. A még mindig az ő pártján állók azzal áltatják magukat, hogy ez a felvétel csakis rosszindulatból, a miniszterelnök szándékos lejáratása céljából készült. Na és akkor, ha így van? Nem mindegy, hogy mi okból készült? A tartalma a döntő, nem pedig az, hogy ki és miért készítette. Én az első perctől fogva egy gerinctelen embernek tartottam Gyurcsány Ferencet. Sokáig nem tudtam napirendre térni az anyaországiak egy részének ostobasága fellett, akik bizalmat szavaztak neki. Nem tudom és nem is akarom megbocsátani nekik azt, hogy nemmel szavaztak a kettős állampolgárságra. Az igazat megvallva örülök a zavargásoknak. Most legalább a sznob anyaországiak is megtapasztalják, milyen érzés átvertnek és kijátszottnak lenni. Mi már ismerjük ezt az érzést, az utcán való tüntetés és a kormányváltás érzését. Most rajtuk a sor. Csak tartsanak ki, ne adják fel, mert akkor visszakerülnek abba a süllyesztőbe, amelyet a hazudozó és álnok Gyurcsány készíttetett számukra, s velük együtt a mi számunkra is.
MUHI Ildikó palicsi háztartásbeli:
- Aki hazudik, az lop is. A közmondás legalábbis így tartja. Hogy mi van emögött, az nem igazán foglalkoztat, mint ahogy a magyarországi történések sem. Mindenkinek megvan a maga gondja, baja, hát igyekezzen megoldani azt. Tőlünk sem kérdezte senki, hogy kell-e segítség, támogatás. Bennem nincs semmi együttérzés az anyaországiakkal, hiszen maguknak keresték a bajt. Már így is nagyon elszaladt velük a ló. Európában érezték magukat már akkor, amikor még Európa azt sem tudta, hogy ez a kis ország egyáltalán a térképen van. Majmolnak mindent, ami külföldi, és lenézik a határon kívül rekedt magyarokat. Ugyan miért éreznék együtt velük? Ötvenhat óta nem voltak zavargások Magyarországon. Most újabb forradalom van kitörőben. Én csak azt kívánom nekik, hogy fordítsák a saját hasznukra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..