home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Aki fát ültet, bízik a jövőben! 
Tóth Lívia
2022.03.07.
LXXVII. évf. 9. szám
Aki fát ültet, bízik a jövőben! 

Március 5-én, szombaton a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében több mint száz szibériaiszilfa- és öt kocsányostölgyfa-csemetét ültetett el egy lelkes csapat. A megmozdulás helyszíne a község kis települése, Kanizsamonostor volt. A jelenlévők az ottani táborház udvarán szorgoskodtak, ahol nyaranta több mint húsz éve szervezik meg gyermekeknek a néptánc- és népzenei tábort. A sátrak árnyékolására ideálisak lesznek a szilfacsemeték, amikor megnőnek. A kocsányos tölgy sokkal lassabban növő fafajta, de a jövőre gondolva abból is földbe került néhány.

— A szibériaiszilfa-csemetéket a Vajdaság Erdői Közvállalattól pályázat útján kaptuk, Tóth Zoltán közbenjárásával, aki a VMSZ csókai körzeti vezetője. A kocsányos tölgyeket a VMSZ Ifjúsági Fóruma adományozta egyesületünknek, és a fiataljaink segítségével földbe is kerültek — hallottuk Kiss Tóth Erikától, a Móra Ferenc MME elnök asszonyától. — Mivel a kanizsamonostori Petőfi Sándor Művelődési Egyesület is helyet ad minden évben a tábornak, így Barna Erzsébettel, a Petőfi elnök asszonyával az ő székházuk udvarán is elültettünk néhány facsemetét.

Kiss Tóth Erika elmondta, a faültető csapat tagjai között voltak gyermekek a szüleikkel, valamint az idősebb korosztály is képviseltette magát.

— A legfiatalabbak között szorgoskodott például Zsóci és Gabika, egyesületünk kis furulyásai. A tagságon kívül segítségünkre volt Süli Zoltán, a Rákóczi férfikórus képviseletében, Kobrehel Nikolett, a VMSZ Ifjúsági Fórumának tagja, Kasza László, Kiss Tóth Máté, Csúzdi Rita, Kiss Zoltán, a hódegyházi vadászegyesület tagjai, Kobrehel Éva, a helyi Művelődési és Oktatási Központ igazgatója és a VMSZ Női Fórumának tagja, valamint Balázs Ferenc, Csóka község polgármesterének tanácsadója. Értetek, veletek, mindannyiunkért!

A csókai Móra Ferenc MME felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..