home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ajándékozzunk pelenkatortát!
Barát Kinga
2021.02.21.
LXXVI. évf. 7. szám
Ajándékozzunk pelenkatortát!

Babaváró buliba vagyunk hivatalosak, vagy babalátogatóba megyünk, de fejtörést okoz az ajándék? Esetleg keresztelőre vagy a kisbaba első születésnapjára készülünk, és szeretnénk valami látványosat, emlékezeteset, aranyosat, egyúttal hasznosat is adni a különleges alkalomra, de nem tudjuk, mi legyen az? Nos, pelenkából sosem elég, és a kisgyermekes szülők ezt nagyon jól tudják. Éppen ezért lehet igazán jó választás a pelenkatorta, hiszen nemcsak gyönyörű, hanem hihetetlenül praktikus ajándék is.

A világhálón tallózva számos olyan oldalt, szolgáltatót találhatunk, ahonnan megrendelhetjük az igényeink és az elképzeléseink alapján elkészített pelenkatortát. De a szükséges hozzávalók beszerzése után ugyanazt mi magunk otthoni körülmények között is összeállíthatjuk. Egy-két csomag pelenka nem túl elegáns ajándék, de a pelenkatorta minden elvárásnak megfelel. Ráadásul nem is romlandó, ezért akár hetekkel vagy hónapokkal a baba érkezése előtt is átadható. Főleg, ha előre tudjuk a kis jövevény nemét. Mivel minket egy néhány hónapos kisfiúhoz várnak, én főleg kék színeket választottam. 

A pelenkatorta kedvünk szerint variálható. Lehet fiús vagy lányos, egy- vagy akár többemeletes — attól függően, hány darab pelenkát vásárolunk —, gazdagon díszített vagy szerényebb. A pelusokon kívül ugyanis tehetünk bele kis rugdalózókat, partedliket, nedves törlőkendőt, cumit, cumisüveget, csörgőt és egyéb hasznos holmikat. Sőt, még plüss- vagy horgolt — a mostanság divatos amigurumi technikával alkotott — állatkákkal is kiegészíthetjük. A lényeg, hogy jó minőségű, bababarát dolgokat használjunk fel hozzá.

A pelenkatorta elkészítéséhez az alábbi termékekre, eszközökre lesz szükség: pelenkák és különféle ajándéktárgyak, kis és nagy gumiszalagok, néhány méter színes, szélesebb és keskenyebb szalag, esetleg csipke, kartonpapír a torta aljához, egy papírguriga (például olyan, amelyen konyhai papírtörlő volt), olló, ragasztópisztoly.


A pelenkatorta kellékei

Első lépésként a pelenkákat egyesével csavarjuk fel kis hengerekbe, és gumizzuk össze — a gumiszalagok a kész tortánál nem látszódnak majd. Vágjuk ki a kartonpapírból a kör alakú alapot, melynek közepére ragasztópisztollyal rögzítsük a papírtörlő gurigáját, mert az adja meg a tortánk vázát. E köré rakjuk a pelenkákat.


Az első szint

Az alsó sorba körülbelül 30-32 pelenka kell, a középsőbe 19, a felsőbe pedig nagyjából 7 darab. Ha más ajándékokat is teszünk bele, kevesebb pelenkára lesz szükség. Amikor készen vagyunk a szintekkel, vonjuk körbe őket a színes szalagokkal.


A pelenkákból összerakott torta

A kreációnkat díszíthetjük plüssjátékokkal, a torta csúcsán pedig elhelyezhetünk például egy cumisüveget. Végezetül a pelenkatortánkat csomagoljuk be egy nagy celofánba.


A szintek bevonása színes szalagokkal

Amikor mindezzel megvagyunk, nyugodtan hátradőlhetünk, és várhatjuk a babalátogatás vagy a különleges esemény pillanatát, hiszen egy igazán mutatós, egyedi és az alkalomhoz illő ajándékot készítettünk, melynek a baba és a szülei egyaránt örülnek majd.


A torta csúcsa cumisüveggel és amigurumicsörgővel

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..