home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Ajándékok Gömörbe
MTVA
2014.12.11.
LXIX. évf. 50. szám
Ajándékok Gömörbe

A Mikulásgyár és az MTVA közös segélyakciójáról a közmédiában — A tízedik születésnapját ünneplő Mikulásgyár idén a tornaljai gyerekek szívét dobogtatja meg. Az MTVA Kós Károly Kollégiumával szervezett közös akcióról a közmédia több műsorában is beszámol.

Idén hetedszer indít adventben ajándékszállítmányt külhonba a Mikulásgyár és az MTVA Kós Károly Kollégiuma. Szepsi, Fülek, Nagyölved, Szőgyény, Farnad, Gúta, Ipolykeszi, Székelyhíd, Gyimesközéplok és Háromkút után Tornalja száz rászoruló családjainak ünnepét szépítik meg az adományozók. A felvidéki kezdeményezés szervezője az Esterházy János Polgári Társulás. A közszolgálati csatornák részletesen beszámolnak a kezdeményezésről.

A pénteki Kívánságkosárban (Duna 12.25) Morvai Noémi mikrofonja előtt Zsolnai Endre a Mikulásgyár főszervezője adja át jelképesen az ajándékot Nagy Katalin magiszternek, a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola igazgatójának.

A tízéves Mikulásgyár hagyományt teremtett a karácsonyi karitatív akciók palettáján – jellemzi a szervezet munkáját a vezetője. – A közmédiának köszönhetően nemcsak hazai, hanem határon túli családok karácsonyát szépíti meg a kezdeményezés”.

A segélyszállítmány még pénteken a gömöri városba érkezik. A helyi Művelődési Házban gondos kezek válogatják és szortírozzák a küldeményt, a személyre szabott ajándékcsomagokat az MTVA képviselője szombat délelőtt adja át a családoknak.

 „A kilencosztályos iskola harminchét település diákjait oktatjuk 36 osztályban anyanyelvünkön – tájékoztatja a nézőket a tanintézmény vezetője. – A mintegy 800 tanuló fele szociálisan hátrányos helyzetű, így elkel minden karácsonyi meglepetés.”

A Térkép december 15-én, hétfőn (Duna 16.30), a Határok nélkül (Kossuth Rádió 18.30) a jövő hét elején számol be a jeles eseményről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..