home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Ajándékcsomag az elsősöknek
Zséli Ágnes
2018.04.25.
LXXIII. évf. 16. szám
Ajándékcsomag az elsősöknek

Az idén több törökbecsei magyar óvodás vehette át a Rákóczi Szövetség beiskoláztatási csomagját.

A helyi Miloje Čiplić Általános Iskolába tavaly tizenkét elsőst írattak be, az ősszel viszont tizenöten lépik át a tudás házának küszöbét.

Az ajándékot, ünnepi műsor kíséretében, a törökbecsei Rákóczi Szervezet ifjai adták át a gyerekeknek a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában. A jelenlevőknek, közöttük a szülőknek és nagyszülőknek, a Teleház színjátszói Az igazmondó juhász című mesejátékkal kedveskedtek.

— A törökbecsei Rákóczi Szervezet 2013-ban csatlakozott a Magyar Nemzeti Tanács beiskoláztatási kampányához, és azóta a leendő helyi elsősöket is segíti — mondta Báló Tibor, a szövetség helyi szervezetének elnöke. — A Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása a hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében. A most kapott csomagok írószert, tolltartót, meséskönyvet tartalmaznak, viszont az ősszel a gyermekek 10 000 forintos támogatásban is részesülnek. A szülők elhatározását megerősítik az anyaországból érkező támogatások, a leendő elsősök pedig örülnek az ajándéknak.


Báló József felvétele

A törökbecsei Rákóczi Szövetség helyi szervezete hét éve alakult meg, azóta már több fiatal is csatlakozott a tevékenységéhez, hogy segítse a szórványban élő magyar közösség munkáját. A helyi szervezet az elmúlt két évben igen népszerűvé vált, hiszen a Rákóczi Szövetség programjai vonzzák a közönséget. A törökbecsei fiatalok április 13-ától 15-éig mintegy 90 anyaországi diákot láttak vendégül. Ez az alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a bánsági település történelmi-kulturális örökségébe, a népi hagyományokba, az itt élő emberek mindennapjaiba.

— Végezetül megerősíteném, hogy a Rákóczi Szövetség tiszta szívvel, lelkesedéssel segíti a magyar közösség érvényesülését, megmaradását. Ebben mi is büszkén támogatjuk, hiszen — Mérő László gondolatát idézve —: „Én azért élek itt, mert itt szeretek élni, nem pedig azért, mert a nagyvilágon kívül nincs számomra hely” — tette hozzá Báló Tibor.

Az ajándékcsomag a törökbecseieken kívül három beodrai gyermekhez is eljutott. Megállapíthatjuk, hogy a Rákóczi Szövetség ismét mosolyt varázsolt a leendő bánsági elsősök arcára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..