home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ajándék könyvek a Zentai Gimnáziumnak
Tóth Lívia
2019.05.24.
LXXIV. évf. 21. szám
Ajándék könyvek a Zentai Gimnáziumnak

A magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével, a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával könyvcsomagokban részesülnek azok a vajdasági gimnáziumok és művészeti középiskolák, amelyekben magyar nyelven is folyik tanítás.


A szerző felvételei
 

Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója és a jelen levő diákok nagy örömmel fogadták a 200 000 dinárt érő ajándékot, és azonnal bele is lapoztak a kötetekbe. A könyveket Verebes Krnács Erika és Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagjai adták át az oktatási intézménynek.

Az iskola minden évben igyekszik magyar és szerb nyelvű könyveket vásárolni a könyvtár számára, melynek állománya már meghaladja a 16 000-et. Egyébként az épületben levő három középiskolának a könyvtára összesen 24 000 kötetet számlál.

A Magyar Nemzeti Tanács felkérésére az iskolák maguk állították össze, milyen könyveket szeretnének, így a Zentai Gimnázium tanári kara házi olvasmányokat és olyan szakkönyveket válogatott, amelyekből a diákok készülni tudnak az érettségire, illetve az egyetemre is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..