home 2024. május 16., Mózes napja
Online előfizetés
Ahol tisztelik a nemzeti értékeket
(B. T.)
2015.06.10.
LXX. évf. 23. szám
Ahol tisztelik a nemzeti értékeket

Nagybecskereken kilencedik alkalommal tartottak etnofesztivált. A rendezvény elsődleges célja a közép-bánáti népek és nemzetiségek hagyományának bemutatása. Az eseményen mintegy száz kiállító, egyesület és csoport képviseltette magát, mely a többi közt a szlovák, a magyar, a szerb és a román nép értékeit hozta magával.

Muzslyáról a Nők Klubja, a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub, az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete és néhány önálló kiállító vett részt a fesztiválon. A Nők Klubjának szorgos kezű asszonyai a magyar népviselettel, a nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákkal, valamint hagyományos, édes és sós süteményekkel, az amatőr képzőművészek a településről készült alkotásaikkal, a szakácsok pedig a főzőversenyekről jól ismert és igen közkedvelt magyaros ízekkel kedveskedtek az érdeklődőknek.

A látogatókat művelődési műsorral is szórakoztatták, melyben a városi és a környékbeli művelődési egyesületek mellett felléptek a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület és a Hófehérke Óvoda tánccsoportjai.

Az egész napos rendezvény alatt a nagyszámú közönség örömére a muzslyai hagyományápolók zenekara gondoskodott kiváló talpalávalóról.

     

               

Borbély Tivadar és Hallai Mihály felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..