home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ahol nem némulnak el a harangok
Talpai Lóránt
2022.04.08.
LXXVII. évf. 14. szám
Ahol nem némulnak el a harangok

Bácsfeketehegyen a Bányai János Emlékházban tartották meg Faragó Árpád Ahol nem némulnak el a harangok című könyvének első, ünnepélyes bemutatóját. Az érdekelődőket Nagy Erzsébet, a Kishegyesi Könyvtár megbízott igazgatója köszöntötte, majd Dudás Károly Magyar Örökség díjas író méltatta a drávaszögi múltról szóló könyvet. A kötetből Verebes Krnács Erika olvasott fel, miközben Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin versénekekkel működtek közre.

Faragó Árpád, a könyv szerzője lapunknak elmondta, a kötet drávaszögi történeteket tartalmaz, de akár vajdaságiak is lehetnének, mivel mindkét régiót délvidéki magyarok lakják. A drávaszögiek csaknem ezer éve élnek szülőföldjükön, megtartva hagyományaikat és keresztény hitüket. Túlélték a tatárjárást és a török veszedelmet is, és megmaradtak magyarnak akkor is, amikor felperzselték Árpád-kori településeiket. A szerző arról is szót ejtett, hogy a könyv személyes történeteket, találkozásokat és látogatásokat tartalmaz a délszláv háború idejéből és korábbi időszakokból is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..