home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ahol mintatanítás folyik
(re)
2006.08.02.
LXI. évf. 31. szám

A múlt héten a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó és Nyelvi Gimnáziumba látogatott Bunyik Zoltán tartományi oktatási és művelődési titkár, és egy szépirodalmi alkotásokat, illetve kézikönyveket tartalmazó ajándékcsomagot nyújtott át az iskola könyvtára számára.- Nagy örömömre szolgál, hogy...

A múlt héten a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó és Nyelvi Gimnáziumba látogatott Bunyik Zoltán tartományi oktatási és művelődési titkár, és egy szépirodalmi alkotásokat, illetve kézikönyveket tartalmazó ajándékcsomagot nyújtott át az iskola könyvtára számára.
- Nagy örömömre szolgál, hogy ez az intézmény, amelynek megalapításáról három évvel ezelőtt határozott a tartományi kormány titkárságunk javaslatára, ilyen hamar elnyerte létjogosultságát - hallottuk Bunyik Zoltántól. - Az elmúlt két év alatt az épület is megszépült, sőt egy szárnnyal bővült is. A tartományi oktatási és művelődési titkárság az elmúlt három év alatt mintegy 9 millió dinárral támogatta az intézményt, és ezt a tendenciát kívánja folytatni a jövőben is. Igen látványos fejlődésen ment át maga az épület, de véleményem szerint egy nyelvi gimnáziumnak saját kollégiummal és tornateremmel is rendelkeznie kell. Ehhez igyekszünk előteremteni a szükséges anyagi hátteret.
Az intézmény igazgatónője, Varga Anikó elmondta, hogy a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó és Nyelvi Gimnázium nemcsak hogy elnyerte létjogosultságát, hanem a köztudatban is egyre népszerűbb.
- Évről évre több diák szándékozik beiratkozni intézményünkbe, és ez arról tanúskodik, hogy a szülők és a tanulók is a kellő bizalommal viseltetnek iskolánk iránt - hallottuk Varga Anikótól. - Talán nem túlzás, ha azt mondom, iskolapéldaként szolgálhatunk más oktatási intézmények számára mindazzal a munkával, amely ennek az épületnek a falai között folyik. Erre a legjobb bizonyíték az lesz, ha majd jövőre az első végzős generáció a felsőoktatási tanulmányai során is megállja a helyét, és továbbra is olyan sikereket ér el, mint eddig. Az itt dolgozó pedagógusok annak szellemében oktatják a tehetséges diákjainkat, hogy a velük való foglalkozásba fektetett munka többszörösen is megtérül.
Bunyik Zoltán ezúttal sem érkezett üres kézzel a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó és Nyelvi Gimnáziumba: 444 szépirodalmi, illetve egyéb kézikönyvből álló csomagot hozott az intézmény könyvtára számára.
PINTÉR Molnár Edit, a községi tanács oktatási felelőse hangsúlyozta: a helyi önkormányzat minden adománynak nagyon örül, kiváltképpen a könyveknek, amelyek fiataljaink tanulmányait segítik. Hozzáfűzte: a most kapott könyveket minden pedagógus használhatja, aki érdeklődik a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban folyó oktatási munka módszerei iránt. Aláhúzta: ez a község legkorszerűbben felszerelt iskolaépülete, ahol mintatanítás folyik.
Az alkalmi fogadás során Bunyik Zoltán vendéglátóival elbeszélgetett az intézményben folyó munkáról, az elért eredményekről, a kádergondokról, illetve a diákok motiválásáról, hogy jelentkezzenek ebbe az intézménybe. Felvételünkön Bunyik Zoltán átadja Varga Anikónak a könyvcsomagot.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..