home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ady-ösztöndíj a tehetséges diákoknak
(Tha)
2023.04.25.
LXXVIII. évf. 16. szám
Ady-ösztöndíj a tehetséges diákoknak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretén belül hirdeti meg az Ady Endre-ösztöndíj pályázatát. A folyamat lebonyolítója Vajdaságban a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács.

A 2022. szeptember 23-án közzétett pályázat iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen a nehézségekkel és akadályokkal teli mindennapokban a családok küzdenek azért, hogy gyermekeik számára minden lehetőséget megadjanak a tehetségük fejlesztéséhez. A pályázat eredményéről Szabadkán a Pedagógusházban sajtótájékoztatón számolt be Szűcs Emese, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács által létrehozott bíráló bizottság elnöke. Az eseményen jelen volt néhány támogatott tanuló is.

–A magyarországi Nemzeti Tehetség Programon belül támogatásban részesülnek a kimagaslóan tehetséges, de hátrányos szociális helyzetű tanulók. Vajdaság területéről 110 kérelem érkezett, az általános iskolák hatodik osztályosaitól kezdődően a középiskolák végzős diákjaival bezárólag. 38 fiatal részesült egyszeri, 100 ezer forint összegű, dinárértékű támogatásban. Köszönetet mondunk az anyaországnak, mert ezzel elősegíti a tanulók további fejlődését és a jövőbeli sikereiket – hangsúlyozta Szűcs Emese.

A jelentkezőknek részletes adatlapot kellett kitölteniük, a bíráló bizottság pedig a tanulmányi átlagot és a versenyek eredményét, valamint a szociális helyzetet pontozta. Az ösztöndíjasok feladata, hogy június folyamán beszámoló formájában elmondják, mire fordították a kapott összeget. Az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy taneszközöket, tankönyveket, számítógépet, sporteszközöket, hangszereket vásároltak, illetve az érettségi- és a felvételi felkészítő, vagy az osztálykirándulások költségét fedezték belőle.  

–Nagy öröm, hogy támogathatjuk azokat, akik már eddig is kimagaslóan teljesítettek a tanulmányaik során, valamint a hazai és a nemzetközi versenyeken. Munkájuk és szorgalmuk révén az ösztöndíjjal még nagyobb teret kaphatnak a tehetségük kibontakoztatására – emelte ki Szűcs Emese.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..