home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Adventi online workshopok
Csermák Zoltán
2020.12.02.
LXXV. évf. 49. szám
Adventi online workshopok

Nyitott téli esték

Az ötéves születésnapját ünneplő Nyitott Műhely jubileumi évének záró programjaként a Hagyományok Háza online workshop-sorozatot szervez az adventi időszak elején.

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ötödik születésnapját ünnepelte az idén. A jeles esemény zárásaként a kezdeményezők olyan háromnapos online ünnepi sorozatot szerveznek, amelyben közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézművességgel készülni a karácsonyra.

Meghívott foglalkoztatók a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságából érkeznek, s olyan programokkal készülnek, amelyek „végterméke” az otthon található alapanyagokból is megvalósítható. Az élő közvetítésekben az intézmény pedagógusai, kézművesei segítséget nyújtanak a gyermekekkel való közös alkotásra, az életkori sajátosságok figyelembevételével. Tanácsokat adnak, hogy egy családban – felidézve a régi téli falusi estéket – hogyan hozhatóak össze egy alkotói közösséggé a különböző nemű és életkorú gyerekek és felnőttek.

A szervezők szeretettel várnak minden „kézműveskedni” vágyót, olyan szülőket és pedagógusokat, akik szívesen bővítik kézműves módszertani tárházukat.

A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes készülni az alkalmakra a honlapon szereplő ajánlott listák alapján.

Programok

2020. december 2., 15:00-18:00: Karácsonyi fonalmunkák...
2020. december 3., 15:00-18:15: Fehérség és puhaság…(fehérhímzés minták feldolgozása és nemezelés)
2020. december 4., 15:00-18:00: Mézes-mázos nap

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..