home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Adventi kavalkád Csókán
Dienes Brigitta
2013.12.24.
LXVIII. évf. 52. szám
Adventi kavalkád Csókán

Advent időszakában a Megváltó születésének napjára készül fel a keresztény ember. Ki csendesen, családi körben gyújtja meg a koszorún levő gyertyákat, ki örömet hirdetve, zeneszóval várja a karácsonyt.

Sajnos, évről évre egyre inkább az ajándékozási őrületről szól Jézus születésének napja, ily módon elveszítve valódi jelentőségét. Versenyfutás az idővel: ki tud értékesebb, nagyobb ajándékot vásárolni a szeretteinek. Pedig az apró-cseprő figyelmességek sokkalta árulkodóbbak...

Csókán, a Művelődési és Oktatási Központ szervezésében megrendezett adventi vásár ékes bizonyítéka volt annak, hogy saját készítésű ajándéktárgyakkal is meglepetést szerezhetünk családtagjainknak, barátainknak.

A színházterem előcsarnokában megtartott rendezvényt a helybeli Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény gyermekei nyitották meg táncos-zenés műsorral. A lurkók nagy meglepetésére, a produkció végére megérkezett a Mikulás is, aki ajándékcsomaggal jutalmazta meg őket.

Az adventi vásárban a község több településének művelődési egyesülete és néhány magánszemély állított ki és árult kézműves tárgyakat. Az asztalokon a helybeli ovisok, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Százszorszép csoportja, a Paletta kézműves társaság, a Kalem-Oltvány és a Szőlőtermelők Egyesülete, a Tihomir Ostojić Művelődési Egyesület, a Wisla Művelődési Egyesület, a Tiszaszentmiklós Magyar Kultrúkör, Tóbiás Veronka, Radonić Darko, Janković Dragan, a Vuk Karadžić Művelődési Egyesület, a Nappali Központ és Barát Kinga munkáiban gyönyörködhettek a látogatók.

A legkisebbek a nagyteremben meghallgathatták a Micimackó és barátai című interaktív koncertet, amelyet a homokrévi gyermekszínjátszók előadása követett.

A nyitónapon a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, a II. Rákóczi Ferenc férfikar, a Pannónia férfikar és a Tiszamente tamburazenekar műsorát élvezhette a közönség. Az adventi forgatag lehetőséget nyújtott az érdeklődőknek, hogy a karácsonyi ajándékokat a szemet gyönyörködtető kézműves munkákból válogassák ki. A hagyományos és egyedi készítésű dísz- és ajándéktárgyak kavalkádja döbbentette rá a nézelődőket, hogy a községben is nagyon sokan készítenek értékes ,,kincs’’-eket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..