home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Advent Hajdújáráson
(T. T.)
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Advent Hajdújáráson

Vasárnap délután hetedik alkalommal tartották meg Hajdújáráson az Advent a falunkban elnevezésű gyertyás körmenetet, a kirakodóvásárt és a művelődési műsort.

Az ünnepség a helybeli Keresztelő Szent János-templomban szentmisével kezdődött, majd a gyertyás körmenet átvonult a hajdújárási helyi közösség nagytermébe, ahol Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke köszöntötte a helyiséget színültig megtöltő közönséget. A település első embere kiemelte, hogy a rendezvény évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz, ami bizonyítja, hogy hét éve kiváló ötlet volt ez a kezdeményezés.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy öröm tölti el, amikor látja, hogy egy faluban ilyen mértékű összefogás jön létre.

— A mai ünnepség kiváló példája annak, hogy ha egy közösség összetart, akkor sokat érhet el. Az önkormányzatnak az ilyen dolgokra oda kell figyelnie, és ezeket a közösségeket kiemelten kell támogatnia. Az advent és a karácsony az újjászületés ünnepe. Attól függetlenül, hogy milyen nehéz időket élünk, a közösség jövője érdekében előre kell tekintenünk, és ezt az ünnepet továbbra is meg kell ünnepelnünk — mondta Maglai.

Az adventet idéző művelődési műsorban a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, a Lifka Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai és szavalói, valamint a helyi nyugdíjas-egyesület versmondói léptek fel. A műsor után az ünneplőket mézes pálinka, forralt bor, tea, sült tök és sült alma várta, ezenkívül szebbnél szebb emléktárgyak közül is lehetett válogatni. A felvételek a helyszínen készültek.

 

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..