home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Adományok a Kolevkának
(Tha)
2016.09.11.
LXXI. évf. 36. szám
Adományok a Kolevkának

A szabadkai Kolevka Gyermekotthonban nemrégiben egy úgynevezett szenzoros szobát adtak át, mely az érzékelési zavarokkal küzdők számára nyújt nagy segítséget. A megnyitón többek között jelen volt Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociális védelmi miniszter, valamint Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikai titkár.

Aleksandar Vulin köszönetet mondott a Szerbiai Villanygazdaságnak, mely eddig 6 300 000 dinárt fordított erre a célra. A szabadkaival együtt hét szenzoros szobát adományozott. 

— A Szerbiai Villanygazdaság mottója: kapcsolódj be az életbe. Ezzel a donációval viszont azoknak a gyermekeknek az életébe is bekapcsolódik, akiknek nagy szükségük van a segítségre. Számukra most már hozzáférhetőbb lesz a gyógykezelés, hiszen modern terápiás eszközök állnak majd a rendelkezésükre. A minisztérium arra is törekszik, hogy olyan törvényeket hozzon, amelyek ösztönzőleg hatnak az adományozókra, vagyis amelyek nem „büntetik” azokat, akik ilyen nemes dolgokkal foglalkoznak. Ebben elsősorban a pénzügyminisztérium segítségére számítunk.

A szenzoros szoba, illetve játékok és bútorok lényege, hogy egyszerre több érzékszervre hatnak — mondták az átadón a szakemberek. Mindez elsősorban az autista gyermekek és felnőttek, illetve a különleges bánásmódot, speciális ellátást igénylőkkel folytatott munka során bizonyul hasznosnak.

A szenzoros szoba kapacitása maximálisan ki lesz használva, hiszen a Kolevkának 169 védence és két napközije van, ahol gyermekekkel és felnőttekkel foglalkoznak.

Nemrégiben több vajdasági motorosklub tagjai is ellátogattak a szabadkai Kolevkába. Ők sem érkeztek üres kézzel, számos dobozt és zsákot hoztak telis-tele használt ruhával, melyet a lakóknak, elsősorban a legkisebbeknek gyűjtöttek össze. Az intézmény védencei alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek, a legbátrabbak pedig nevelőik kíséretében motorozhattak is egy kicsit.


Barát István felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..