home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Adománygyűjtő akció a Lajkának
(Tha)
2022.10.09.
LXXVII. évf. 40. szám
Adománygyűjtő akció a Lajkának

A zentai Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete kilenc évvel ezelőtt alakult. Elsődleges célja a felelős állattartás népszerűsítése, ezért a tagsága minden alkalmat megragad, hogy felhívja a gazdik figyelmét az oltás, az ivartalanítás és a chipezés fontosságára. Kiállnak a házi kedvencek tartási körülményeinek a javítása mellett és küzdenek az állatok bántalmazása ellen. A Lajka civil szervezet önkéntes tagsággal, nincs állandó bevételi forrása, nem rendelkezik menhellyel, habár ennek ellenére saját szervezésben elhelyeztek és gondoznak bizonyos számú, 20–30 kutyát, és minden alkalmat megragadnak, hogy kiemeljék az örökbefogadás jelentőségét. Nem gyűjthetnek be és istápolhatnak minden utcára került, kóbor állatot, de ahol csak tudnak, igyekeznek segíteni.

Időnként, ha egy-egy beteg vagy sérült állat megmentésére, gyógykezelésére van szükség, felhívással fordulnak a nyilvánossághoz, de egész évben folyamatosan elfogadják a jóindulatú, állatszerető emberek támogatását, adományát, akár pénz, állateledel, esetenként szalma vagy más szükséges dolog formájában.

November 4-e, az állatok világnapja alkalmából, a hétvégén a zentai piacéren rendeztek adománygyűjtő akciót. A támogatásért cserébe apró ajándékokkal, palacsintával kedveskedtek azoknak, akik megálltak az asztaluknál. Az érdeklődők megnézhették az örökbefogadásra váró kutyák fotóit is.

Mint megtudtuk, a „lajkások” rendezvénye sikeresnek bizonyult, az adományok mellett az egyik kutyusnak is sikerült gazdát találni.

Elmondható, hogy az örökbefogadások száma tavasszal és nyáron megnövekszik, télen viszont visszaesik, és a kölyökkutyák hamarabb „gazdisodnak”. 

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete megtalálható a Facebookon: https://www.facebook.com/Lajka.Zenta

Fotók forrása: Lajka Facebook oldal

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..