home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Add, Urunk, hogy bölcsességben és kedvességben növekedjünk
Zséli Ágnes
2022.06.13.
LXXVII. évf. 23. szám
Add, Urunk, hogy bölcsességben és kedvességben növekedjünk

Elsőáldozást tartottak Törökbecsén az Assisi Szent Klára-templomban. Az ünnepi szentmisén, szentháromság vasárnapján, tizenkét gyermek vehette magához első alkalommal az oltáriszentséget.

Az alkalomhoz illő ünnepi ruhába öltözött gyermekek szüleik kíséretében érkeztek az elsőáldozásra, akikkel orgonaszó kíséretében együttesen vonultak be a bánáti település központjában lévő istenházába.

A meghitt esemény az első találkozás szentsége az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. A magasztos perceket az ünnepi szertartás keretében a szülők csemetéjükkel együtt élik meg, amihez áldásukat adják.

Az ünnepi szentmisét Mellár József esperesplébános celebrálta, melyet a kicsik közös énekléssel, üzenetek felolvasásával, versekkel, illetve könyörgéssel köszöntöttek.

— Az elsőáldozás üzenete nem más, mint az, hogy az Úr Jézus a szentmisében és a szentáldozásban végtelenül vágyódik szeretetet adni, ami mindenképp az egyházközösséget erősíti — emelte ki Mellár József, a törökbecsei Assisi Szent Klára-, valamint az aracsi Szent István király templom egyházközösségének plébánosa. — A szentáldozásban részt veszünk az ő áldozatában, a kereszt áldozatában, melyet szeretetből vállalt, és mutat be a jelenben is minden egyes szentmisében, hogy a szeretetet újra és újra minden szentmisében ossza. Ezért a mi lelkünk valójában Jézussal is egyesül, egyet akarunk vele, mert a lelkünkben a szeretet szeretetet szül.

Törökbecsén az ünnepi szentmisén a tizenkét elsőáldozó közül kilenc kisleány és három fiú vehette magához első alkalommal az oltáriszentséget.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..