home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Adai nyár
Tóth Tibor
2023.07.01.
LXXVIII. évf. 26. szám
Adai nyár

Az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett strandfürdő június 20-án tárta ki kapuit a fürdőzők előtt. Az eseményt június 1-jére tervezték, a kedvezőtlen időjárás miatt azonban az elmúlt keddre tolódott. Juhász Tiborral, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatójával a nyitás napján beszélgettünk az elvégzett felújításokról, a nyári programokról és a fürdőidénnyel kapcsolatos elvárásokról.

Az 50 000 négyzetméteren elterülő, parkosított strandfürdőben gyermek- és olimpiai medence — hamarosan felújított csúszdás medence is —, vendéglők, élménycsúszdák, sportpályák, gyönyörű, zöld környezet gondoskodik a zavartalan kikapcsolódásról. A közvállalat két objektumot működtet, mely alkalmas a vendégek elszállásolására. A sportpanzióban ötvenen, a hosztelben hatvanan szállhatnak meg.


Juhász Tibor

— A strandfürdőben az olimpiai medence és a lelátó között kicseréltük a sérült járólapokat, a csúszdás vagy nyugdíjasmedence felújítása pedig még folyamatban van, nyílt téri munkálatokról beszélünk ugyanis, és a háromhetes esőzés miatt a munka nem haladhatott a tervezett ütemben. A 25 x 12,5 méteres medencét termálvízzel töltjük fel, az ősztől pedig túlnyomásos ballonnal fedjük le. A betonmunkálatokkal elkészültünk, a napokban a medence körül és a medencét a wellnessközponttal összekötő folyosón a padlófűtést helyezik le a szakemberek, majd a lapok is a helyükre kerülnek. A túlnyomásos ballont nyáron még nem tesszük fel, megvárjuk szeptember második felét, amikor már csökken a levegő hőmérséklete. Az őszi és a téli időszakban a wellnessközpontba látogatók a melegített folyosón keresztül kijöhetnek a ballonnal fedett medencébe, melyet állandó, 30 fokos gyógyvízzel töltünk fel, a nyitott strandfürdő vendégei pedig a nyári hónapokban, az időjárástól függetlenül, meleg vizes medencében fürödhetnek. A termálvíz a kútnál több mint 60 fokos, a wellnessépületbe 50 fokosan, a nyitott medencébe 30 fokosan kerül. Bízunk benne, hogy a csúszdás medencén végzett beruházás beváltja a hozzá fűzött reményeket — mondta Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója.


A felújítás alatt álló csúszdás medencébe hamarosan gyógyvíz kerül

A belépőjegyek ára 10%-kal emelkedett az elmúlt évhez képest. A felnőttek 400, a gyerekek és a nyugdíjasok 300 dinárért válthatnak napijegyet. Az idényjegyekre és a hatvannapos jegyekre az adai tartózkodási hellyel rendelkezők 50%-os kedvezményt kapnak, az Ada község területén élő nyugdíjasok pedig hétfőre szóló ingyenes idényjegyet igényelhetnek, tehát a nyár végéig minden hétfőn díjmentesen léphetnek be a fürdő területére. A közvállalat emellett különböző napi- és idényjegyeket kínál a látogatóknak, erről a www.adica.rs oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol nemcsak a strandfürdő, hanem a wellnessközpont árjegyzékét is megtalálják. A wellnessközpontba belépőt váltó vendégek kapnak egy elektronikus karperecet, mellyel szabadon átmehetnek a strandfürdő területére is. A nyár folyamán nemcsak fürödni lehet, hanem számtalan, már bevált és teljesen új program is várja a vendégeket.

— Június 29-én úszóiskolát indítunk, melyet közvállalatunk a Delfin Úszóklubbal közösen szervez. Július 1-jén a fiataloknak szeretnénk kedveskedni, éjszakai fürdőzéssel egybekötött bulit szervezünk ugyanis számukra. A nyár kiemelkedő rendezvényét, a Vajdasági Munkásolimpiát július 7-e és 9-e között tartják meg. A mintegy 1800 sportolót felvonultató seregszemlének az adai strandfürdő az egyik kiemelt helyszíne, hiszen mi adunk otthont az úszó-, a strandröplabda- és a teniszversenyeknek. Az akkreditált sportolók ingyen bejöhetnek a strandfürdő területére, és használhatják a medencéket. A rangos sportesemény egyik napján a strandfürdő közvetlen közelében főzőversenyt tartanak, valamint pénteken, szombaton és vasárnap az AFK-sportközpont mellékpályáján ingyenes koncerteket szerveznek, ahol fellép a Van Gogh, a Baraparty Band, a Crvena jabuka, Željko Samardžić és Zoltán Erika is. Július 17-én újabb úszóiskola kezdődik, 21-én és 22-én pedig kétnapos zenei fesztivált tartunk a fiataloknak. Azok a vendégeink, akik mindkét napra jegyet vásárolnak, ingyen vehetik igénybe szolgáltatásainkat és kempingezhetnek a strandfürdő területén. A hagyományos, Delfin Kupa elnevezésű nemzetközi úszóversenyt, melyre szerbiai, magyarországi és szlovákiai sportolók is érkeznek, augusztus 3-án tartják meg. Augusztus 2-a és 5-e között első alkalommal szervezünk nemzetközi kempingtalálkozót. A strandfürdőnek egy olyan 2 hektáros területe van, amelyet a kempingezők a későbbiekben is igénybe vehetnek. A Magyar Camping és Caravanning Club, a Szerbiai Camping Club és a Vajdasági Kempingezők Egyesülete részvételével tartandó eseményen kerekasztalfórumot is szervezünk, ahol magyarországi vendégeink megismerhetik a szerbiai kempingeket, szerbiai vendégeink pedig a magyarországi kempingezési lehetőségeket. Emellett lakókocsi- és lakóautó-bemutató is lesz, péntek este pedig a Vadvirág Hagyományőrző Egyesületnek köszönhetően néptáncbemutatóval kedveskedünk a résztvevőknek. A kempinget egész évben szeretnénk üzemeltetni. Magyarországon nagyon sok helyen az egész évben működő wellnessközpontok mellé kempinget telepítenek. Kedvezőtlen időjárás esetén is lehet kempingezni, hiszen a tábor mellett ott a wellnessközpont, mely meleg gyógyvízzel várja a vendégeket. Reméljük, ez a gyakorlat Adán is beválik, és a Tisza-parti kemping mellett a strandfürdő közvetlen közelében lévő kemping is jól fog működni. Augusztus végén vagy szeptember elején kétnapos kerékpáros-találkozót rendezünk, mely 10, 20 és 30 kilométeres kerékpártúrákat foglal magában — sorolta a gazdag programkínálatot az igazgató.

Az adai Puszenyik Petra a barátaival látogatott ki a nyitás napján a strandfürdőbe.

— Évek óta a strandfürdőben töltöm a nyári napokat. Nagyon szeretek itt, jó a társaság, kellemes a víz, és jókat szórakozunk. A nagymedence tetszik leginkább, de a többivel is elégedett vagyok — mondta Petra.

A strandfürdő mellett a wellnessközpont is várja vendégeit. A 2300 négyzetméteres, zárt területű létesítmény földszintjén a három medence mellett ajándékbolt, szépségszalon, kávézó és játszósarok található, az emeleten pedig kávézó, napozóterasz, finnszauna, gőz- és pezsgőfürdő várja a vendégeket.

Puszenyik Petra (balról) és barátai már a nyitás napján kilátogattak a strandfürdőbe 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..