home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ada: az aradi vértanúk tiszteletére
Kókai Zsolt
2015.10.07.
LXX. évf. 40. szám
Ada: az aradi vértanúk tiszteletére

Adán a katolikus temetőben került sor az aradi vértanúk tiszteletére tartott megemlékezésre október 6-án a helyi önkormányzat, valamint a Szarvas Gábor Könyvtár, a Bartók Béla Zeneiskola, a Cseh Károly Általános Iskola és a Műszaki Iskola szervezésében.

A rendezvényen a községbeli oktatási intézmények diákjai adtak alkalmi műsort, köszöntőt pedig dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete mondott, aki beszédében október hatodika üzenetét hangsúlyozta.

– Október hatodikának több fontos üzenete is van számunkra, az egyik a nemzet összetartozásáé, a másik pedig a gesztusoké. Az összetartozás érzése nélkül nehezen képzelhető el egy nemzet megmaradása, fennmaradása, gesztusok nélkül pedig egy nemzet csak gyengeségéről tehet tanúbizonyságot. Fontos azonban, hogy az összetartozás és a gesztusok szükségességére ne csak egy-egy nemzeti tragédia után ébredjünk rá, hanem a mindennapokban is tartsuk fontosnak ezeket az értékeket – emelte ki dr. Pintér Attila.

Az ünnepség végén az egybegyűltek megkoszorúzták a temetőben található 1848/49-es emlékművet is, amelynél Magyarország Belgrádi Nagykövetsége és Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében dr. Pintér Attila nagykövet, Szász Krisztián második titkár és Petykó Csaba konzul, Ada község önkormányzata nevében Búcsú Attila a képviselő-testület elnöke és Urbán Mónika alpolgármester, a Szarvas Gábor Könyvtár nevében Pál Zsófia könyvtáros, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nevében pedig Csonka Áron és Kalmár Gábor helyezte el az emlékezés virágait.








Fotók: adai önkormányzat

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..