home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ab ovo – Tojásételek a húsvéti asztalra a Főmenü séfjétől
MTVA
2022.04.14.
LXXVII. évf. 15. szám
Ab ovo – Tojásételek a húsvéti asztalra a Főmenü séfjétől

Tojásból lesz a csoda – idézhetnénk húsvét alkalmából a 70-es évek közkedvelt rajzfilmjének, a Kukori és Kotkodának főcímét. A tojásételek nagyszerűségét és jól variálhatóságát mutatja be ünnepi adásában a Duna gasztroműsora, a Főmenü, amelyben Széll Tamás mesterséf legjobb húsvéti receptjeit adta át a nézőknek.

Nagyszombaton, április 16-án az ünnep legnépszerűbb alapanyaga, a tojás az előételtől a főételen át a desszertig, minden fogásban főszerepet játszik majd a Főmenüben. Narancsos madártej, ünnepi, szarvasgombás tojásos galuska, csurgatott leves és skót tojás is az asztalra kerül a Duna gasztroműsorának húsvéti adásában.

A nézők a többi között tippeket kaphatnak arra Böröcz Zsófiától, hogyan lehet kellően keményre verni a tojásfehérjét, Széll Tamás pedig elárulja, hány darab tojással lesz hibátlan a nokedli, és hogy mi a titka a tojáscsurgatásnak.

Az adásból olyan érdekességeket is megtudhatnak a gasztrorajongók, hogy mennyi tojást fogyasztanak a magyarok egy évben, de a séfek megfejtik azt is, hogy mi volt előbb, a sült csirke, vagy a sült tojás. A Főmenü húsvéti epizódja és a receptek elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.

Főmenühöz kapcsolódó minisorozatban Forró Bence egy-egy étel alapanyagának előállítási körülményeit fedezi fel szubjektív nézőpontból – ezúttal a tökéletes tojás nyomába eredt. 

Főmenü, húsvéti adás – április 16-án, szombaton 17:00-tól a Dunán! 

A Főmenü korábbi adásai és receptjei elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán!

Küldöm a Főmenü című műsor műsorajánlóját. A mellékelt fotón: Óriástojás látható a hajdúszoboszlói húsvéti parkban 2022. április 12-én. A parkot képzőművészek, valamint művészeti iskolák oktatói és diákjai díszítették fel a közelgő ünnepre. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..