home 2024. május 23., Dezső napja
Online előfizetés
A zentai kis zsinagóga új rendeltetése
(Tha)
2023.05.12.
LXXVIII. évf. 19. szám
A zentai kis zsinagóga új rendeltetése

Zentán átadták új rendeltetésének a kis zsinagóga felújított épületét. Az ortodox szefárd zsinagóga 1928-ban épült, különlegessége, hogy ez a zentai zsidóság egyetlen fennmaradt objektuma. A kis zsinagóga a jövőben képzőművészeti galériaként működik majd és kulturális eseményeknek ad otthont.

Az átadást jelképező szalagot Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere vágta át, az épületet és a benne zajló tevékenységet Msgr. Nagy József esperes plébános és Kovács Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség irodavezetője áldotta meg.

Ünnepi beszédet mondott Potápi Árpád János, Fremond Árpád, Szabados Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség elnöke és Czegledi Rudolf.

A Szól a kakas már című alkalmi összeállítással közreműködött a Mécsvirág együttes, Baráth Hajnal Anna, Verebes Krnács Erika, Zsoldos Ervin és Szilágyi Áron.

A kis zsinagóga állandó tárlatát a jeles nap alkalmából Pejin Attila és Szarka Mándity Krisztina állította össze.

Az eseményről részletes beszámolót május 17-ei lapszámunkban olvashatnak.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..