home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A zeneiskola kiválóan szerepelt a köztársasági versenyen
Tancsik Richárd
2022.04.28.
LXXVII. évf. 17. szám
A zeneiskola kiválóan szerepelt a köztársasági versenyen

Az idei évi szerbiai Zeneiskolák Köztársasági Versenyén, amely egyben a legrangosabb verseny az országban a Szabadkai Zeneiskola diákjai számos díjat nyertek el.

A versenyen a zeneiskola összesen 36 versenyzővel képviseltette magát és ifjú művész közülük mindenki díjat vehetett át.

Számszerűsítve, 15 első díjat, 12 második díjat, 9 harmadik díjat szereztek a Szabadkai Zeneiskola képviselői, és fontos kiemelni, hogy ezeken a versenyeken senki sem kapott csak részvételi oklevelet.


Fotó: Facebook

A diákok a következő hangszereken mutathatták be tudásukat a versenyen: zongora, szaxofon, klarinét, fagott, fuvola, trombita, kürt, szóló ének és népi éneklés kategóriákban. Az eredmények alapján, a diákok és tanáraik magas szintű tudással készítették fel a növendékeket.

Bemutathatták tehetségüket a hangszerjátékban és éneklésben az Általános és Középfokú Zeneiskolai szinten egyaránt.

A diákok, a koronavírus által okozott nehéz és súlyos helyzet ellenére, szorgalmasan készültek a versenyre, és ezt az eredmények bizonyítják.

A köztársasági hangszeres, szóló és népi éneklés versenyen kívül megtartották a köztársasági versenyt a szolfézs és zeneelmélet tantárgyakból is ahonnan az eredmények szintén nem maradhattak el, ahol 14 első díj, 8 második díj, 1 harmadik díj került a Szabadkai Zeneiskola vitrinjébe.

A tanév folyamán a zeneiskola tanulói más nemzetközi versenyeken is kiválóan versenyeztek, és szerepeltek, melyek közül kiemelnénk a zongora, a tambura és zeneelmélet versenyeket.

A díjazottak névsorát megtekinthetik a Szabadkai Zeneiskola Facebook-oldalán: ITT

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..